.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.01.2020 13:15

Коментари 2 / Видяна 3152

Илко Стоянов вече не е заместник-кмет на Петрич

Още по темата: ОбС – Петрич закри училището в Михнево Петричко село на протест В община Петрич раздават хранителни продукти по програма на ЕС Каруца блъсна възрастен дядо в Петрич Отварят къщата на Ванга в Рупите Затвориха къщата на Ванга, в църквата на Рупите - пускат по един Община Петрич подготвя голям инфраструктурен проект, свързан с развитието на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика” Засилени мерки в ромските квартали на Петрич Пожар пламна в пловдивска болница Петрич се преклони пред Апостола на свободата

 

От днес благоевградчанинът Илко Стоянов вече не е заместник- кмет на Петрич.

 

Припомняме, че  той подаде предизвестие за напускане веднага след изборите, но по договорка с петричкия кмет Димитър Бръчков остана до 12 януари.

 

Вчера в първата си свободна от 4 г. неделя, в която трябваше да се приготвя за пътуване до южната община, адвокатът навлече подплатен с вата червен суитшър с емблемата на любимия „Ливърпул“ и си направи цяла серия срещи с приятели от Благоевград, които напоследък беше малко позанемарил, предвид петричките си ангажименти.

 

За престоя си в екипа на кмета Димитър Бръчков Стоянов е категоричен, че му е дал много ценен административен опит и сериозни приятелства, защото петричани се оказали „читави хора“.

 

Още тази седмица Илко Стоянов възнамерява да възобнови работата си като адвокат, но е гарантирал на работещите в Общинската администрация на Петрич, че винаги е налице, ако възникнат някакви въпроси, свързани с досегашната му дейност.

 

Въпреки че прекият му ресор беше финанси, бюджет и общинска собственост, той работи и в доста други сфери – изготви документално обединението на петричката болница със санданската, направата на кооперативния пазар, процедурите около строежа на новия парк и няколко социални проекта.

 

Все още не е ясно кой ще заеме мястото му, а най-вероятно това ще стане в края на месеца, когато се очаква съветниците да гласуват новата административна структура на Петрич.

 

Най-вероятно това ще е директорът на дирекция „Финансови и икономически дейности и управление на общинската собственост” Борислав Коларов, който е един от най-доверените хора на Бръчков в администрацията.

 

Към момента кметът ще продължи работата си с останалите двамата заместник-кметове Минка Салагьорова и Илияна Попова – съответно по строителство и по култура.

 

Специално за финансите на Петрич вече бившият зам. кмет Илко Стоянов няма никакво притеснение, защото към момента общината била финансово доста стабилна

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: