.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.01.2020 09:41

Коментари 0 / Видяна 588

Грипната епидемия се отлага, идва чак в началото на февруари

Още по темата: Тежко остава състоянието на пострадалото на АМ „Тракия“ дете Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград Продължава бумът на морбили в Пернишко Баба Иванка с успешна операция от инсулт в условия на пандемия (Видео) Прекаленото миене на ръце може да бъде опасно Кои са най-опасните храни за сърцето

 

Здравните власти отчитат, че се увеличава броят на заболелите от грип, но засега не може да есговори за грипна епидемия.

 

Според д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар в Пета градска болница, се очаква да има повече болни през следващите две седмици, а епидемия – в началото на следващия месец.

 

“Далеч сме още от грипна епидемия. Далеч сме още от вълната от пациенти с подобни оплаквания, която предполагаме, че ще ни залее в края на януари – началото на февруари”, каза тя пред БНТ.

 

 

Д-р Николова смята, че след като сезонът е по-топъл, пикът на грипа тази година ще е по-късно от обичайното.

 

Ваксините са пристигнали късно в кабинетите на специалистите, добави тя, което е причина да не се възползват всички, които са имали право на това.

 

Симптомите на грипа са висока температура, която може да достигне до 40 градуса, болка по мускулите, по ставите, болки в гърлото, суха кашлица, обилни секрети от носа. Понякога те се появяват за половин час.

 

Прехвърлянето на вируса не е само по въздушно-капков път, а и например чрез здрависване, поясни д – р Гергана Николова.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN