.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.01.2020 09:41

Коментари 0 / Видяна 344

Грипната епидемия се отлага, идва чак в началото на февруари

Още по темата: Бум на варицела в цялата страна Детската болница в София ще струва 78 млн. лв. СЗО бие тревога заради липсата на нови антибиотици Спането на лявата страна е полезно Взети са мерки срещу бума на хепатит А в Бобов дол Намаляват наполовина разрешения болничен Бум на хепатит: Ще се стигне ли до епидемия? Пак ще нищят болничните, ще се обсъждат 40 мерки срещу злоупотреби Над 2000 случая на варицела само през януари Ананиев предлага частните болници да купуват лекарства само с обществена поръчка

 

Здравните власти отчитат, че се увеличава броят на заболелите от грип, но засега не може да есговори за грипна епидемия.

 

Според д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар в Пета градска болница, се очаква да има повече болни през следващите две седмици, а епидемия – в началото на следващия месец.

 

“Далеч сме още от грипна епидемия. Далеч сме още от вълната от пациенти с подобни оплаквания, която предполагаме, че ще ни залее в края на януари – началото на февруари”, каза тя пред БНТ.

 

 

Д-р Николова смята, че след като сезонът е по-топъл, пикът на грипа тази година ще е по-късно от обичайното.

 

Ваксините са пристигнали късно в кабинетите на специалистите, добави тя, което е причина да не се възползват всички, които са имали право на това.

 

Симптомите на грипа са висока температура, която може да достигне до 40 градуса, болка по мускулите, по ставите, болки в гърлото, суха кашлица, обилни секрети от носа. Понякога те се появяват за половин час.

 

Прехвърлянето на вируса не е само по въздушно-капков път, а и например чрез здрависване, поясни д – р Гергана Николова.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN