.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.01.2020 13:08

Коментари 0 / Видяна 1178

Незаконна сеч в горски терени край Благоевград

Още по темата: Колективът на ДТ „Никола Вапцаров” се обяви в подкрепа на настоящия директор Мачева Богата празничнa програма за 1-ви март в Благоевград Базар на мартеници в община Благоевград Изключителна изложба "Дипломация и изкуство" гостува в Благоевград Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград

 

Незаконна сеч в горски терени край Благоевград. Констатирани са десетки нарушения и са съставени стотици актове. Глобите обаче не спират ромските набези и изсичането на горския фонд продължава.

 

6 случая на незаконна сеч са констатирани от началото на годината до момента на територията на Горското стопанство в Благоевград. Районът е в непосредствена близост до ромската махала в Благоевград.

 

Инж. Калин Зашев, директор на ДГС - Благоевград: Набези винаги е имало. Особено когато застудее, от лицата от ромски произход. Стане ли студено, те тръгват да секат незаконно дървесина.

 

Всяка година от Държавното горско стопанство предвиждат издаването на разрешителни за месното население. До момента от тази възможност са се възползвали 30 души от ромската махала в града.

 

Инж. Калин Зашев, директор на ДГС - Благоевград: Но голяма част от тази дървесина, която се бере с позволително, те я продават. И когато стане студено, тръгват в гората да се стоплят в къщи.

 

На заловените нарушители се съставят актове, някои дори имат по 20-30 на брой. Тези наказателни постановления обаче не се плащат.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: