.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.12.2019 11:49

Коментари 0 / Видяна 2262

Български шофьор на камион е задържан в Гърция да превозва мигранти

Още по темата: Един пострадал и четирима задържани при масов бой в бежански център в София Масов бой в бежански център в София, полицията се намеси 31 мигранти са засечени тази сутрин в гориста местност край с. Вакарел Заловиха 11 нелегални чужденци на АМ "Тракия" Финландия взема 130 бежанци от Гърция Близо 13 800 непридружени непълнолетни мигранти са поискали убежище в ЕС през 2019 г. Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем са безследно изчезнали Хванаха 72 мигранти, опитващи се да достигнат Острова през Ламанша Мигрантите на гръцко-турската граница напускат района Границите на Турция остават затворени за България

Гръцката полиция откри шестима мигранти в български хладилен камион. Те влезли в него без знанието на шофьора, който е задържан от полицията и се разпитва, съобщи БНР.

 

Полицията спряла българския камион в района на град Лариса във връзка със забраната за движение на тирове. Камионът превозвал ягоди от Гърция за Румъния.

 

 

Шофьорът е българин и притежава изрядни документи за трансфера.

 

По време на проверката полицаите чули силни викове от вътрешността на камиона, където открили шестимата мигранти. По техни признания сириец им обещал, че този камион пътува за Италия, взел им по 200 евро на човек и ги заключил в хладилника до ягодите.

 

 

След няколко часа път мигрантите разбрали, че се движат по магистрала, а не са на ферибот за Италия. При полицейската проверка вдигнали шум, за да излязат от камиона.

 

Българският шофьор съобщава в показанията си пред полицията, че няма никаква връзка с мигрантите, а и пътува за Румъния, а не за Италия. 

 

Мигрантите също посочват, че не познават шофьора,а са платили на техен сънародник. Българският шофьор е задържан в полицията в град Лариса до изясняване на случая.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: