.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.12.2019 14:10

Коментари 3 / Видяна 9034

Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград

Още по темата: Съдбата на инж. Румен Томов като кмет остава неясна Съдът гледа делото по казуса с Румен Томов АС – Благоевград решава днес съдбата на кмета Томов Румен Томов се върна в кметския кабинет Циркът продължава! Румен Томов саботира собственото си обжалване Сагата продължава: АС – Благоевград заседава по жалбата на Томов Р. Томов: Решението на ОИК е политическо! ОКОНЧАТЕЛНО! РУМЕН ТОМОВ НЕ Е КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД! Цирк в ОИК-Благоевград по решението за Р. Томов ОИК-Благоевград заседава във вторник по казуса „Томов“

 

Преди минути стана ясно, че освен ГЕРБ, в Административен съд Благоевград  са депозирани още 2 жалби срещу решението на ОИК Благоевград да остави на кметския стол инж. Румен Томов.

 

Интересното в случая е, че това са партии, изразили подкрепата си на втори тур на изборите, само преди 2 месеца за кандидатурата на Томов за кмет на Благоевград.

 

Това са ПП МИР и ПП Нова Aлтернатива.

 

В разговор с репортер на Е 79 лидерите в Благоевград на партиите – адв. Албина Анева и Валери Смиленов потвърдиха, че преди минути са входирали жалби в Административен съд от името на партийните им централи.

 

Валери Смиленов изрази възмущението си от решението на ОИК Благоевград.

 

В отговор на въпроса ни, какви са мотивите им адв. Анева каза: „Законът е категоричен, който в срок не приключи със заличаването на фирмите, е в пряко нарушение на чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА.

 

А той е допуснал още нарушения- не е входирал в срок и заявления до Общински съвет и Общинска избирателна комисия.

 

Това са становищата на нашите партийни лидери. Цитирали сме и в двете жалби многобройната съдебна практика в аналогични случаи.”- бе категорична адв. Анева.

 

Остава да изчакаме самото решение на Административен съд и евентуалното му обжалване пред ВАС.

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: