.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.12.2019 12:40

Коментари 0 / Видяна 3722

ГЕРБ внася жалба до Административен съд срещу решението на ОИК Благоевград за запазване на длъжност на кмета Румен Томов

Още по темата: Съдбата на инж. Румен Томов като кмет остава неясна Съдът гледа делото по казуса с Румен Томов АС – Благоевград решава днес съдбата на кмета Томов Румен Томов се върна в кметския кабинет Циркът продължава! Румен Томов саботира собственото си обжалване Сагата продължава: АС – Благоевград заседава по жалбата на Томов Р. Томов: Решението на ОИК е политическо! ОКОНЧАТЕЛНО! РУМЕН ТОМОВ НЕ Е КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД! Цирк в ОИК-Благоевград по решението за Р. Томов ОИК-Благоевград заседава във вторник по казуса „Томов“

 

Това потвърди на днешната пресконференция областният координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. „Като независим и компетентен орган, съдът ще се произнесе по казуса.” каза Новаков.

 

Днес изтича срокът,  в който може да бъде внесена жалба в Административен съда срещу решение N 300 на ОИК Благоевград от 20.12.2019, с което мнозинството от  членовете на комисията отхвърлиха сигнала на бившия градоначалник д-р Атанас Камбитов и оставиха на длъжността му инж. Румен Томов, кмет на Благоевград, в пълно противоречие със ЗМСМА.

 

Единствено централите на политическите партии издигнали кандидати за кметове на изминалите в края на октомври местни избори могат да оспорват решението на комисията по съдебен ред. Днес ПП ГЕРБ внася жалба срещу решение 300 на ОИК Благоевград.

 

Предстои в съвсем кратко време да станем свидетели на решението на АС Благоевград, а при евентуално обжалване и на Висшия административен съд. Възможността за предсрочни избори за кмет в Благоевград се очертава все по-ясно.

 

На пресконференцията на ПП ГЕРБ освен  областният координатор Андрей Новаков участие взеха и народните представители Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев, д-р Емил Тончев и Стефан Апостолов. Всеки от тях направи кратък анализ на изборните резултати и даде информация за свършената в комисиите на парламента работа през настоящата година, най-вече в частта касаеща Благоевградска област и отделните градове в нея.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: