.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.12.2019 17:20

Коментари 0 / Видяна 2782

Важен ден в политическия живот на Благоевград- гледайте на живо в Е 79 нюз

Още по темата: Богата празничнa програма за 1-ви март в Благоевград Базар на мартеници в община Благоевград Изключителна изложба "Дипломация и изкуство" гостува в Благоевград Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград Началникът на полицията в Кресна Ал. Кьосев стана шеф на “Регистрации” в КАТ – Благоевград

 

Утре  е най-важният ден в политическият живот на Благоевград след втория тур на местните избори преди повече от месец.

 

Сутринта  предстои да разберем дали съветниците от ОбС  Благоевград ще успеят да преодолеят  патовата ситуация с избор на председател или отново ще станем свидетели на политическото безсилие, породено от нежеланието на определени съветници да поемат отговорност, пускайки невалидни бюлетини?

 

След като никой от издигнатите до този момент кандидати не успя да събере необходимия брой гласове, ще има ли нова кандидатура, която да се превърне в  обединяваща фигура, за да започне, два месеца след изборите, да тече нормално работата на Общински съвет Благоевград?

 

Или ще се стигне до положение на цунгцванг, при което е задължително  да се направи ход, но той ще води единствено до влошаване на положението?

 

Гледайте утре от 9:30  излъчването на живо на сесията на ОбС Благоевград на фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/E79news/.

 

Привечер предстои важен избор и пред членовете на ОИК Благоевград. Очевидно е, че кметът Румен Томов е в нарушение на чл. 41 от ЗМСМА, след като не е заличил фирмата си ЕТ „Румен Томов – АЛМА-ЕМ“преди законноустановения срок от 30 дни от деня на обявяването му за кмет. Сега въпросът е дали членовете на ОИК ще следват върховенството на закона, прекратявайки предсрочно мандата на управление на кмета Томов. Или  ще поставят на преден план партийните си интереси и въпросът ще трябва се реши в съда, за което, по наша информация, от ГЕРБ вече имат подготвена искова молба, която да внесат.

 

Заседанието по същество на ОИК Благоевград можете да наблюдавате на живо от 18 часа на фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/E79news/.

 

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: