.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.12.2019 15:41

Коментари 0 / Видяна 4382

Второ заседание на ОИК Благоевград по казуса Томов- кога комисията ще вземе окончателно решение?

Още по темата: Съдът даде ход на делото по казуса Томов Започна заседанието по казуса “Томов” Задават ли се нови избори в Благоевград? Премиерът Борисов обжалва решението на ОИК по казуса „Томов“ Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград ГЕРБ внася жалба до Административен съд срещу решението на ОИК Благоевград за запазване на длъжност на кмета Румен Томов Ще има ли обжалване в съда на решението на ОИК да остави на длъжност кмета на Благоевград инж. Румен Томов Бъдещето на Румен Томов като кмет ще се реши в съда Второ заседание на ОИК Благоевград по казуса Томов- кога комисията ще вземе окончателно решение? Гаф след гаф при кмета Томов Извънредно заседание на ОИК Благоевград по казуса Томов

 

Днес следобед Общинската избирателна комисия се събра на второ заседание във връзка с казуса с незаличената фирма на кмета на Благоевград Румен Томов.

 

По информация на председателят на ОИК адв. Мартин Бусаров предстои да бъде изготвен  и одобрен текст на писмото, което ще бъде изпратено до градоначалника и на което той трябва да отговори или направи писмено възражение до ОИК  в законно установения тридневен срок от получаването. Едва тогава ще бъде свикано и заседанието по същество, на което членовете на избирателната комисия ще разгледат и обсъдят събраните доказателства и получени документи в ОИК, и ще гласуват дали да бъде прекратени предсрочно мандата на кмета Томов или сигналът ще бъде отхвърлен.

 

 Междувременно стана ясно, че в ОИК са постъпили документите изискани от Агенцията по вписванията- Търговски регистър и Регистър по ЮЛНЦ, от които е видно, че към дата 4.12.2019г. няма подадено заявление по съответния образец, с което се желае заличаване на търговеца от регистъра.

 

Писмо е получено и от Общински съвет Благоевград, с което комисията е уведомена, че към съвета към 12.12.2019г. няма постъпило уведомление за прекратяване на участие в търговски предприятия от страна на кмета Р. Томов в указания срок от 30 дни след неговото избиране.

 

 

По всяка вероятност преди празниците ОИК ще вземе своето решение. Какво ще бъде то- дали ще надделее върховенството на закона или партийните пристрастия предстои да разберем.

 

 

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN