.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.12.2019 15:41

Коментари 0 / Видяна 4978

Второ заседание на ОИК Благоевград по казуса Томов- кога комисията ще вземе окончателно решение?

Още по темата: Съдбата на инж. Румен Томов като кмет остава неясна Съдът гледа делото по казуса с Румен Томов АС – Благоевград решава днес съдбата на кмета Томов Румен Томов се върна в кметския кабинет Циркът продължава! Румен Томов саботира собственото си обжалване Сагата продължава: АС – Благоевград заседава по жалбата на Томов Р. Томов: Решението на ОИК е политическо! ОКОНЧАТЕЛНО! РУМЕН ТОМОВ НЕ Е КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД! Цирк в ОИК-Благоевград по решението за Р. Томов ОИК-Благоевград заседава във вторник по казуса „Томов“

 

Днес следобед Общинската избирателна комисия се събра на второ заседание във връзка с казуса с незаличената фирма на кмета на Благоевград Румен Томов.

 

По информация на председателят на ОИК адв. Мартин Бусаров предстои да бъде изготвен  и одобрен текст на писмото, което ще бъде изпратено до градоначалника и на което той трябва да отговори или направи писмено възражение до ОИК  в законно установения тридневен срок от получаването. Едва тогава ще бъде свикано и заседанието по същество, на което членовете на избирателната комисия ще разгледат и обсъдят събраните доказателства и получени документи в ОИК, и ще гласуват дали да бъде прекратени предсрочно мандата на кмета Томов или сигналът ще бъде отхвърлен.

 

 Междувременно стана ясно, че в ОИК са постъпили документите изискани от Агенцията по вписванията- Търговски регистър и Регистър по ЮЛНЦ, от които е видно, че към дата 4.12.2019г. няма подадено заявление по съответния образец, с което се желае заличаване на търговеца от регистъра.

 

Писмо е получено и от Общински съвет Благоевград, с което комисията е уведомена, че към съвета към 12.12.2019г. няма постъпило уведомление за прекратяване на участие в търговски предприятия от страна на кмета Р. Томов в указания срок от 30 дни след неговото избиране.

 

 

По всяка вероятност преди празниците ОИК ще вземе своето решение. Какво ще бъде то- дали ще надделее върховенството на закона или партийните пристрастия предстои да разберем.

 

 

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: