.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.12.2019 19:28

Коментари 0 / Видяна 4192

Децата от ДГ „Усмивка” кв. Струмско с Коледно представление на „Лешникотрошачката”

 

Тази вечер децата от предучилищната група на детска градина „Усмивка” в благоевградския квартал  Струмско зарадваха родителите и гости с Коледен спектакъл на „Лешникотрошачката” по мотиви от известния балет на Чайковски.

Малчуганите  под вещото ръководство на двете си учителки  Камелия Ряхова и Евелина Доскова успяха да накарат присъстващите да се потопят в магията на една от най-известните коледни приказки.

 

Преди началото  г-жа Ряхова даде повече подробности пред репортер на Е 79 нюз.

 

„Представлението, което ще представим е музикално-театрален спектакъл ”Лешникотрошачката”.  Децата ще покажат своите артистични умения превъплъщавайки се в героите, ще покажат и своите танцови възможности. Репетициите продължиха около месец.

Посланието , което искаме да достигне до всички е : Истински важните неща са невидими за очите и се виждат само със сърцето, а приятелството и любовта са ключ към всяка врата.

Костюмите една част е от това с което разполагаме, останалото се закупи и уши за случая. Постарахме се децата да изглеждат по най-добрия начин и да се доближат максимално до ролите, които пресъздават.  Декорът е много впечатляващ е изключително наше дело. Музиката е на Чайковски и е фрагменти от балета.”

 

На тържественото представление, освен родители ще присъстват като гости и учители от VI-то ОУ, колеги, на които предстои да поемат децата от този випуск.

Подготвени са и програми, сложени на местата на гостите, в която има кратка анотация какво представлява „Лешникотрошачката”, за какво се разказва в приказката на  Ернст Хофман, както и  описание на историята на балета по музика на Чайковски.

 

„ Миналата година направихме представление по произведения на Моцарт. Тази година решихме да продължим традицията и да запознаем децата с оперно, балетно изкуство , да разширим техния кръгозор и сме изненадани колко ентусиазирано откликват на това, питат ни непрекъснато кога ще има репетиции , много са въодушевени. За да разберат децата по-добре съдържанието на приказката и балета ползвахме различни интерпретации на приказката, гледане на филмчета, за да могат по –лесно да успеят да пресъздадат произведението.” сподели г-жа Ряхова . 

 

Задача, с която децата без съмнение успяха да се справят великолепно!

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: