.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.12.2019 11:35

Коментари 0 / Видяна 696

Безстопанствени животни застрашават живота на хора на пътя за Разлог

Още по темата: Нова акция на полицията, за какво да внимават шофьорите АПИ: Движението в посока София при Мало Бучино е ограничено Внимание шофьори! КАТ дебне из цялата страна Нова акция на КАТ Тир избухна в пламъци на АМ „Струма“ E-винетка трябва да е активна до 5 минути след купуването й Движението при 41-ви км на АМ „Струма“ в посока ГКПП „Кулата“ се осъществява само в аварийната лента Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове Специализирана операция на пътна полиция в цялата страна Внимание шофьори! Косят тревните площи на АМ „Тракия“

 

Дългогодишен е проблемът с безстопанствените животни, които обикалят около главния път за Банско и Разлог, съобщава БНТ.

 

Става дума за десетки коне и крави, поне около 50, според зрители, които ни сигнализираха.

 

Някои от тях са заградени с електропастири, други се движат свободно, но е факт, че животните често се озовават на пътя и изненадват нищо неподозиращите шофьори.

 

Миналата седмица имаше извънредна среща, на която се събраха Общината в Разлог, полицията и Областната дирекция по безопасност на храните. Вчера имаше и общинска сесия, на която темата беше продължена.

 

"Генералният проблем е с животните, които не са чипирани и свободно пуснатите, които не са регламентирани. Особено в този сезон, защото и животните имат биологични нужди. Самите животни отиват към пътя и ползват солта, с която фирмите осоляват пътищата", каза кметът на Разлог Красимир Герчев.

 

"Това затруднява нашата работа. Има произшествия, които са факт, но и много предотвратени. Това е резултат от съвместна работа. Сменили сме графикът на нашите дежурни, имаме добра координация с полицията. Този път минава близо до много голямо пасище на територията на Община Разлог и съответно това също предизвиква този дискомфорт", допълни кметът Красимир Герчев.

 

След като бъдат заловени животните, се налагат глоби. В крайния случай, когато не бъдат установени собствениците, биват уведомени ОД БАБХ и може да се премине към евтаназиране.

 

Кметът обобщи, че другото, което ще предприеме, е стопаните, които ползват общински пасища, в клаузите в договора ще бъде описано, че при установяване на нарушение, те ще бъдат прекратени.

 

Гергана Урданска претърпява катастрофа миналата година, след като крава излиза на пътя. "Бях спряла и тъкмо набирах 50 км/ч. Но цялата кола беше с щети. Тя се прехвърли през колата", каза потърпевшата..

 

"Ако карах със 100 км/ч, не знам какво щеше да стане. Голям стрес беше. Съставиха акт на собственика на кравите и това беше. Винаги се страхувам да пътувам по този път, защото излизат много", допълни още Гергана Урданска.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: