.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.12.2019 10:45

Коментари 0 / Видяна 11488

Нови директори на детски градини в Благоевград

Още по темата: Годишен отчет за изпълнението на бюджета представиха в Благоевград Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града!

 

Кадрови рокади обхванаха 5 от общо 13-те детски градини на територията на община Благоевград.

 

Досегашната директорка на ДГ № 8 “Вечерница” Славка Джаркова пое управлението на ДГ № 2 “Св. Богородица” в жк “Еленово” на мястото на досегашния ръководител Димитрина Шопова. Самата г-жа Джаркова има богат опит в сферата на предучилищното образование.

 

Тя е педагог с над 30-годишен стаж и един от първите главни учители в Благоевград. Била е главен учител именно в ДГ № 2 “Св. Богородица”.

 

Преди две години стана временно изпълняващ длъжността директор на ДГ № 8 “Вечерница”, а сега отново се връща в детското заведение в жк “Еленово”. По този повод специалисти разясниха, че г-жа Джаркова е предпочетена за поста, тъй като има необходимите качества и опит да ръководи образователната институция, която със своите 13 групи /колкото в две ДГ/ е най-голямата детска градина в общината.

 

За временно изпълняващ длъжността директор на ДГ № 8 “Вечерница” е назначена Катя Низамова, която е част колектива и работи в градината от 13 години.

 

“Наследявам една успешна детска градина с много добра организация и колектив. Предимството и голям плюс е, че познавам и колегите, и чисто физическата среда”, сподели К. Низамова и допълни, че не възнамерява да прави промени. Новата директорка подчерта и че предшественичката й Сл. Джаркова е изнесла тежестта по строителството на новия корпус.

 

А новата сграда вече е напълно готова, даже е оборудвана и украсена, и се очаква до края на календарната година да се финализира и документално.

 

Така детската градина ще може да поеме повече деца и да бъде разкрита още една – 8-ма група.

Припомняме, че в края на миналия месец бе съобщено, че 6-има директори на детски градини ще бъдат освободени, тъй като отговарят на условията за пенсиониране.

 

Медийни публикации, че заповедите им са готови, изненадаха Маруся Иванова, директор на Детска градина №3 “Детелини” при плажа, Димитрина Шопова – на Втора градина “Св. Богородица” в жк “Еленово”, Елена Бояджиева – на Детска градина № 11 “Здравец” в ромската махала, Василка Колчева – на ДГ “Усмивка” в Старо Струмско, Вергиния Влахова – директор на ДГ № 10 “Мак” на ул. “Илинден”, и Елка Зашева – на Детска градина “Детски свят” на ул. “Марица”.

 

Към момента постовете си запазват Маруся Иванова и Елка Зашева. На мястото на Василка Колчева е назначена Евелина Доскова, която е учител в същата детска градина в Старо Струмско. Ръководството на № 11 “Здравец” е поверено на Емилия Цекова, учителка в ДГ №12. Нейната професионална квалификация и опит също са впечатляващи. Завършила е предучилищна педагогика във ВПИ – Благоевград през 1988 г. и оттогава, вече 30 г., работи в системата на образованието.

 

Има преквалификация за учител по немски език, с немска филология. През 1995-1996 г. завършва втора преквалификационна степен “Организация и управление на образованието”. 16 години е била главен специалист в направление “Образование” в община Благоевград. От 2008 г. е главен учител в Детска градина № 12 “Алени макове”.

 

Както “Струма” писа, в края на миналата седмица с прочувствено писмо до родителите, много любов, признателност и благодарност от свои колеги, приятели бивши и настоящи възпитаници с чест и достойнство с ДГ № 10 “Мак” се сбогува Вергиния Влахова, управлявала институцията в продължение на 21 години.

 

Тази седмица колективът посрещна новия директор Галина Арабаджиева, досегашен главен учител в ДГ №3 “Детелини”. Самата тя сподели, че е приета изключително топло от новите си колеги, а един от най-емоционалните моменти е бил, когато В. Влахова я прегръща и й връчва “ключа” за детската градина.

 

“Г-жа Влахова е прекрасен човек. Щастлива съм, че попадам в един чудесен колектив”, каза Г. Арабаджиева.

 

Тя засвидетелства своя респект, уважение и признателност към личността на Вергиния Влахова и сподели, че се разделя с мъка с възпитаниците си и колегите от ДГ №3 “Детелини”, които също ще носи в сърцето си.

 

Новата директорка на една от най-желаните детски градини е утвърден педагог с 27-годишен стаж. Тя е носител на множество награди, сред които и почетното отличие на МОН “Неофит Рилски” за принос в образованието, на приза “Учител на годината 2017” /сектор предучилищно образование/ на СБУ.

 

“Надявам се да бъда справедлив, креативен и обичан директор като г-жа Влахова”, каза още новият директор Г. Арабаджиева и си пожела сили, творческо дръзновение и успехи в новото поприще

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: