.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.12.2019 09:30

Коментари 0 / Видяна 488

Разширяват граничния пункт „Кулата-Промахон”

Още по темата: Денонощна полицейска акция от утре Подмяна на мантинели променя движението по АМ “Тракия“ Поправки заради тротинетките: Пускат ги само по велоалеите и вдясно на платното Има ли нови глоби на КАТ и как ни санкционират на пътя? Отново може да купим е-винетка 30 дни преди датата на активирането ѝ Движението при 49-ти км на „Струма“ към „Кулата“ ще бъде в една лента Възможни са проблеми при продажбата на електронни винетки Движението на магистрала „Струма“ в едната лента днес Нови цени на глобите за шофьорите от утре АПИ: Пътната обстановка в Благоевградско

 

Два пъти ще се увеличи капацитетът на граничния пункт с Гърция в района на ГКПП „Кулата-Промахон”, който е един от най-натоварените в страната.

 

Вчера в Петрич бе обсъждано разширението на граничния пункт.

 

Това стана по време изнесеното заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

 

По-рано община Петрич изпрати писмо да МРРБ, МВнР и Агенция „Митници”, с което иска съдействие за разширяване сега съществуващите трасета на вход от България към Гърция. Общината е актуализирала ПУП-а от 2014 г., и иска строеж на две платна към ГКПП Кулата, както и разширение на платното за вход в България.

 

„Разширяването на пункта ще даде възможност съвместните проверки да се извършват на наша територия, проблемът не е мостът на самата граница, а малкото трасета, в които се обработват автомобилите. Идеята на новия пункт е да се разделят потоците – товарните автомобили от едната страна, а леките от другата”, каза министър Маринов.

 

„Сега действаме само в една посока, разделено на две, тоест в момента имаме по четири трасета на вход и изход, представете си тези осем трасета да са само на изход, т.е. ще имаме два пъти капацитета на граничния пункт.

 

Това, което можем да направим е да пуснем още едно трасе, за да се съобразим с обстановката в момента, тъй като на вход имаме по-голямо натоварване”, предложи главен комисар Светлан Кичиков.

 

„Тук сме на място, за да обсъдим заедно проблемите и ако има необходимите законодателни инициативи, ние ще реагираме бързо”, каза депутатът от ГЕРБ и председател на вътрешната парламентарна комисия Пламен Нунев.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN