.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.12.2019 09:30

Коментари 0 / Видяна 732

Разширяват граничния пункт „Кулата-Промахон”

Още по темата: Нова акция на полицията, за какво да внимават шофьорите АПИ: Движението в посока София при Мало Бучино е ограничено Внимание шофьори! КАТ дебне из цялата страна Нова акция на КАТ Тир избухна в пламъци на АМ „Струма“ E-винетка трябва да е активна до 5 минути след купуването й Движението при 41-ви км на АМ „Струма“ в посока ГКПП „Кулата“ се осъществява само в аварийната лента Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове Специализирана операция на пътна полиция в цялата страна Внимание шофьори! Косят тревните площи на АМ „Тракия“

 

Два пъти ще се увеличи капацитетът на граничния пункт с Гърция в района на ГКПП „Кулата-Промахон”, който е един от най-натоварените в страната.

 

Вчера в Петрич бе обсъждано разширението на граничния пункт.

 

Това стана по време изнесеното заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

 

По-рано община Петрич изпрати писмо да МРРБ, МВнР и Агенция „Митници”, с което иска съдействие за разширяване сега съществуващите трасета на вход от България към Гърция. Общината е актуализирала ПУП-а от 2014 г., и иска строеж на две платна към ГКПП Кулата, както и разширение на платното за вход в България.

 

„Разширяването на пункта ще даде възможност съвместните проверки да се извършват на наша територия, проблемът не е мостът на самата граница, а малкото трасета, в които се обработват автомобилите. Идеята на новия пункт е да се разделят потоците – товарните автомобили от едната страна, а леките от другата”, каза министър Маринов.

 

„Сега действаме само в една посока, разделено на две, тоест в момента имаме по четири трасета на вход и изход, представете си тези осем трасета да са само на изход, т.е. ще имаме два пъти капацитета на граничния пункт.

 

Това, което можем да направим е да пуснем още едно трасе, за да се съобразим с обстановката в момента, тъй като на вход имаме по-голямо натоварване”, предложи главен комисар Светлан Кичиков.

 

„Тук сме на място, за да обсъдим заедно проблемите и ако има необходимите законодателни инициативи, ние ще реагираме бързо”, каза депутатът от ГЕРБ и председател на вътрешната парламентарна комисия Пламен Нунев.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: