.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.12.2019 10:17

Коментари 0 / Видяна 4776

Р.Томов: Нямам никакви притеснения по обвиненията на Камбитов

Още по темата: След 10 дни решават съдбата на Румен Томов като кмет РУМЕН ТОМОВ ОСТАВА КМЕТ ДО ПРОИЗНАСЯНЕ НА КС ВАС отхвърли жалбата на кмета Р.Томов за допълване на решението и спиране на делото му заради Конституционния съд! ОИК – Благоевград отряза мераците на адвокатката на Румен Томов Съдбата на инж. Румен Томов като кмет остава неясна Съдът гледа делото по казуса с Румен Томов АС – Благоевград решава днес съдбата на кмета Томов Румен Томов се върна в кметския кабинет Циркът продължава! Румен Томов саботира собственото си обжалване Сагата продължава: АС – Благоевград заседава по жалбата на Томов

 

„Нямам никакви притеснения по обвиненията, които Атанас Камбитов отправи срещу мен и поиска отстраняването ми от длъжност“.

 

Това заяви пред Е-79 нюз кметът на Благоевград Румен Томов във връзка със сигнала за нарушение, свързано с участието му в търговско предприятие повече от месец след встъпването му в длъжност. Сигналът беше внесен вчера в ОИК-Благоевград от бившия кмет Атанас Камбитов с искане за прекратяване на правомощията на Румен Томов като кмет на Благоевград.

 

„Предприел съм всички предвидени от Закона за местното самоуправление и местната администрация действия, във връзка със заеманата от мен висша публична длъжност, в законоустановените срокове, както и декларация за имущество и интереси пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество - в едномесечен срок от встъпването ми в длъжност.“. Това е официалната позиция, разпространена снощи и от пресцентъра на Община Благоевград.

 

Е-79 нюз обаче се свърза с двама независими юристи, специалисти по търговско право. И двамата са категорични, че закононарушението от страна на новия кмет на Благоевград е налице. Факт е, че адвокат Анастасия Гебова е извършила прехвърляне на търговското предприятие на ЕТ „Румен Томов – АЛМА-ЕМ“ на сина на кмета Мартин Томов.

 

Прехвърленото предприятие обаче е с ново име и с нов ЕИК, а ЕТ „Румен Томов – АЛМА-ЕМ“ не е заличено от Търговския регистър и то реално продължава да съществува. Т.е. ако Румен Томов пожелае, може отново да започне да осъществява търговска дейност, тъй като реално предприятието му продължава да съществува.

 

Днес в 17.00 ОИК-Благоевград се събира на заседание, на което всички членове ще бъдат запознати със съдържанието на документа, след което ще започне процедура по събиране на доказателства.

 

Председателят на ОИК-Благоевград адвокат Мартин Бусаров съобщи, че до края на седмицата ще бъде проведено заседание по същество, на което ОИК ще се произнесе официално във връзка с изложените факти в сигнала.

 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: