.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.12.2019 14:00

Коментари 0 / Видяна 7024

Освободиха зам.-кмета по европроектите на Благоевград З. Кралева

 

От днес Благоевград е без заместник-кмет по европейските проекти и програми.

 

Зорница Кралева е освободена от поста и вчера е бил последният ѝ работен ден в Община Благоевград. За сега не е ясно дали този изключително важен ресор ще има нов заместник-кмет. В момента дирекция „Европейски проекти и програми“ е прехвърлена под ръководството на зам.-кмета по икономика и финанси Ясен Попвасилев.

 

Зорница Кралева зае поста зам.-кмет по европроектите на Благоевград през месец януари 2015 г. и в работата си доказа, че е изключителен професионалист в тази област. За близо 5-те години в Общинска администрация като ръководител на звено от експерти в тази област успя да подготви, спечели и изпълни десетки проекти с европейско финансиране, които промениха облика на Благоевград и общината зае челни позиции по инвестирани евросредства.

 

В Община Благоевград Зорница Кралева дойде от Министерство на инвестиционното проектиране, където е била директор на дирекция "Благоустройство и жилищна политика".

 

Освен това, Кралева е работила в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, където е била водещ експерт при изпълнението на Програма за Европейско териториално сътрудничество Гърция- България. През 2011 година работи в отдел "Вътрешни граници", Главна дирекция "Управление на териториалното сътрудничество" към МРРБ, където изпълнява длъжността държавен експерт.

 

Трудовата ѝ биография показва, че тя е изключително подготвена и с огромен опит в работата по европейски проекти и програми и контакти в тази област. Това буди недоумение за кметското решение Зорница Кралева да бъде отстранена от поста и Община Благоевград да се лиши от толкова ценен кадър.

 

Петък е бил последният работен ден и на бившия зам.-кмет по строителството инж. Емилия Тунева.

 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: