.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.12.2019 13:08

Коментари 0 / Видяна 1726

Нова сесия за избор на председател на 13-ти декември насрочиха съветниците от Благоевград (Обзор)

Още по темата: Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград ОбС - Благоевград заседава днес

 

На състоялото се днес извънредно заседание на Общински съвет Благоевград бяха проведени две гласувания, които отново не доведоха до избор на председател на съвета.

 

При първия вот един срещу друг се изправиха Рашко Динков от ЗС "Александър Стамболийски" и  д-р Теодор Велчев от Партия Глас народен, които получиха съответно 18 и 14 гласа при 9 недействителни бюлетини.

Преди това д-р Велчев, като член на временната комисия за избор на председател, си направи отвод и на негово място в комисията бе избран Георги Иванов.

 

При второто тайно гласуване наред с кандидатурата на Рашко Динков бе издигната и тази на адвокат Албина Анева от ПП МИР. Този път бяха подадени  15 гласа за Динков срещу 6 гласа за Анева, като комисията по избора отчете 20 недействителни бюлетини.

 

Местните парламентаристи приеха да се проведе нов избор на председател на следващата сесия, като за дата на провеждането ѝ определиха 13-ти декември.

 

В дневния ред на сесията, освен избора на председател, бяха включени като извънредни точки и няколко предложения от кметската администрация.

 

Съветниците приеха предложението на проект за изменение на Общия устройствен план на община Благоевград, за имот касаещ бившите казарми.

 

Бе одобрено и предложението Община Благоевград да кандидатства за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж” във връзка с изграждане и благоустрояване на ул.”Листопад” в IV-ти микрорайон.

 

Общинските съветници одобриха отпускането на 14 450 лева за еднократна финансова помощ на жители на общината, за подпомагането им при инцидентно възникнали тежки здравни, комунално-битови и други жизнено важни социални потребности.

 

В края на сесията със ставане на крака и минута мълчание присъстващите в залата почетоха паметта на великата българска актриса Стоянка Мутафова.

 

Дали фаталната дата петък 13-ти ще се окаже все пак късметлийска за изборът на председател на Общински съвет Благоевград , след като на три поредни заседания никой от номинираните не успя да събере необходимия брой гласове, предстои да видим следващата седмица.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: