.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.12.2019 09:13

Коментари 0 / Видяна 2028

Как Николина Чакърдъкова отбелязва днешния празник- вижте в интервюто на Е 79

В навечерието на празника Никулден разговаряме с Николина Чакърдъкова, известната изпълнителка на фолклорни песни от Пиринския край. Специално за Е 79 тя даде кратко интервю.

Как отбелязвате именния си ден?

Тази година, за разлика от други години, ще бъда на гости при малката Николина Чакърдъкова, ще бъда преди всичко на нейния имен ден и ще празнуваме двете заедно! Синът ми живее със семейството си в София, така че реших аз тази година да съм там, извиних се на моите приятели и ще бъда за първа година с малката  Николина.

А иначе, ако не съм на работа със сигурност с приятелите обикновено отбелязвам празника. С най-близките ми приятели в по-тесен кръг, защото работата ми е свързана непрекъснато с хора,  с много хора и когато имам личен празник предпочитам да съм с най-близките.

Аз по принцип празнувам и по малко по-друг начин. Не точно на рожден ден или на имен ден. Сега като дойде Коледа, от преди Коледа, ако съм си една седмица в къщи, всяка вечер имам приятели на гости. Всичко това, което съм пропуснала през годината да се видим, се наваксва.Като заредя масата в гостната от 20 до 31 , даже до 5 януари, гостите винаги са добре дошли- по 15 , по 20 човека идват всяка вечер. Успявам да се видя с всички, с които не съм успяла за цяла година.

Какво слагате на трапезата у дома на Никулден, вие ли приготвяте ястията?

 Със сигурност винаги има риба,може да е малко, може да е просто за адет, както се казва, но винаги има риба. Имам приятел, който има рибарник с най-хубавите шарани в Гоцеделчевска околия, така че поръчвам му, изпържва ми, приготвя ми, от мен са салатите и всичко останало. И в крайна сметка на приятели и близки, които не ядат много риба, опитвам се на всеки, кой каквото желае, лично сготвено от мен да поднеса.

Кой обикновено Ви честити пръв именния ден?

Със сигурност съпругът ми, защото още в 12 часа ми казва „Душе , честит имен ден!”, така че винаги първи е той, когато съм си разбира се в къщи. Миналата година, да речем бях в Бургас, има празник на града, тогава не успях да си празнувам именния ден, но тази година така се паднаха нещата , че концертът ми е на 7-ми, не на 6-ти. Ще имам щастието да сме заедно със семейството на сина ми.

А къде ще бъде концертът на 7-ми?

В Русе, има благотворителен концерт, всъщност го организира съпругът на журналистката, която беше убита. Той го организира един път в нейна памет, но най-вече за жени, които са травмирани, пострадали от насилие. Каузата е благотворителна, ще участват доста изпълнители, със средствата, които се съберат ще се подпомагат жени, които са малтретирани.

Там ще бъда на 7-ми , от 8-ми до 12 съм във Варна, имаме там два поредни концерта, отделно партита и така декември месец е пълен със събития.

Какво си пожелавате и на себе си, и на всички останали , празнуващи именния си ден ?

На всички пожелавам, а най-вече и на себе си  и на семейството си, на всички хора пожелавам да сме преди всичко живи и здрави, пожелавам на всеки един, който каквото желае дано да му се сбъднат мечтите. Най-важното е да сме живи и здрави, всичко останало се постига. Аз съм щастлива от това, че децата ми пораснаха, всеки си създаде свое семейство, дариха ме с внучета,  имам прекрасна работа, имам много работа и ми остава просто да съм здрава, да се радвам на живота в цялата му палитра. Това искам за себе си!

И екипът на Е 79 се присъединява към тези пожелания, много щастие, любов и още повече успехи в предстоящата година!

Весели и хубави Коледни и Новогодишни празници на всички ! Дай Боже да сме живи и здрави, всичко останало, къде повече, къде по-малко, се постига!

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: