.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.12.2019 16:33

Коментари 0 / Видяна 366

Вицепремиерът Николова участва в конференция за социална интеграция чрез спорт на хората с интелектуални затруднения

Още по темата: Екатерина Захариева предложи помощ на Турция след земетресението Танева: В средата на годината започва работа по Националния стратегически план България и Гърция ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма Затяга се контролът над язовирните стени и съоръжения България и Северна Македония с общи екологични и туристически проекти 15 нови задължителни стандарта за административно обслужване на гражданите Кабинетът даде зелена светлина за доставка на вода за Перник през София Борисов за хазарта: Думите одържавяване, национализация, са дълбоко неверни Премиерът Борисов се срещна с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Премиерът Борисов ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос

 

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години „Спешъл Олимпикс България". Целта на форума е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики. Със събитието бяха отбелязани 25 години от създаването на българското представителство на световното спортно движение за хора с интелектуални затруднения - “Спешъл Олимпикс".

 

„Чрез спорта вие полагате усилия да създадете едно по-добро, по-толерантно, по-справедливо общество“, отбеляза вицепремиерът Николова при откриването на конференцията. Тя изтъкна ролята на неправителствените организации за изграждането на необходимите условия за хората с интелектуални затруднения в спорта и в работната среда.

 

Николова беше наградена за подкрепата й към развитието на футбола за момичета в рамките на Европейската кампания за футбол 2019. Инициативата на „Спешъл Олимпикс България“ е един от двата проекта за футбол за момичета на ФИФА в глобален план.

Вицепремиерът Николова потвърди ангажираността на институциите и призова обществото да продължат да работят за създаването на условия, при които хората с определени затруднения се чувстват уважавани и с гарантирано достойнство.

 

Изпълнителният директор на Фондация „Български спорт“ и председател на Контролния съвет на Българския олимпийски комитет Цено Ценов получи специалния приз за цялостен принос на „Спешъл Олимпикс България“, който му бе връчен от заместник министър-председателя Марияна Николова.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN