.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.12.2019 16:33

Коментари 0 / Видяна 652

Вицепремиерът Николова участва в конференция за социална интеграция чрез спорт на хората с интелектуални затруднения

Още по темата: Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство Парламентът ще разгледа предложението за 12 лв. минимален размер на паричното обезщетение за безработица

 

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години „Спешъл Олимпикс България". Целта на форума е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики. Със събитието бяха отбелязани 25 години от създаването на българското представителство на световното спортно движение за хора с интелектуални затруднения - “Спешъл Олимпикс".

 

„Чрез спорта вие полагате усилия да създадете едно по-добро, по-толерантно, по-справедливо общество“, отбеляза вицепремиерът Николова при откриването на конференцията. Тя изтъкна ролята на неправителствените организации за изграждането на необходимите условия за хората с интелектуални затруднения в спорта и в работната среда.

 

Николова беше наградена за подкрепата й към развитието на футбола за момичета в рамките на Европейската кампания за футбол 2019. Инициативата на „Спешъл Олимпикс България“ е един от двата проекта за футбол за момичета на ФИФА в глобален план.

Вицепремиерът Николова потвърди ангажираността на институциите и призова обществото да продължат да работят за създаването на условия, при които хората с определени затруднения се чувстват уважавани и с гарантирано достойнство.

 

Изпълнителният директор на Фондация „Български спорт“ и председател на Контролния съвет на Българския олимпийски комитет Цено Ценов получи специалния приз за цялостен принос на „Спешъл Олимпикс България“, който му бе връчен от заместник министър-председателя Марияна Николова.

E79 News
Тагове:

Коментари: