.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.12.2019 14:21

Коментари 0 / Видяна 702

Над 100 тона пилешко със салмонела са дошли на българския пазар

Още по темата: Тежко остава състоянието на пострадалото на АМ „Тракия“ дете Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград Продължава бумът на морбили в Пернишко Баба Иванка с успешна операция от инсулт в условия на пандемия (Видео) Прекаленото миене на ръце може да бъде опасно Кои са най-опасните храни за сърцето

 

Това съобщиха от Агенцията по храните

 

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали до българския пазар.

 

Tова съобщиха от Агенцията по храните. Част от месото е иззето, засега няма данни за заболели от салмонелоза потребители, предаде БНР.

 

"По отношение полското месо със салмонела нотификациите не са една или две. В България като засегната страна вече сме получили 16 такива нотификации", каза д-р Кремена Стоева от Агенцията по храните.

 

Тя отказва да каже кога е дошло първото предупреждение от Европейската система за бързо реагиране. Въпреки мерките, огромно количество полско пилешко месо със салмонела е стигнало до България.

 

"Най-малко сто тона през една фирма, информацията за която е излязла в медиите. Аз не мога да кажа дали го е изтъргувала на българския пазар", допълни д-р Стоева.

 

"Салмонелата не е устойчива на високи температури и, ако месото е топлинно обработено, риск от зараза няма", заключи експертът.

E79 News
Тагове:

Коментари: