.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.12.2019 12:10

Коментари 0 / Видяна 2446

Община Благоевград пусна под наем на търг ски пистата на Картала

Още по темата: Благоевград първенец по мръсен въздух в страната Ще има нови музикални фестивали в Благоевград Финансови санкции от близо 5,5 млн. лева са наложени на Община Благоевград Ат.Камбитов: Благоевград, стягайте се за избори! Фестивалът „Франкофоли“ отива на прокурор Предрешени ли са конкурсите в община Благоевград? Лина Ангелова вече кадрува в Камерна опера – Благоевград Ще бъдат ремонтирани част от клетките в благоевградския зоопарк Кметът Томов откри обновената сграда на Пето СУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград Закриват дирекции и отдели в община Благоевград

 

Община Благоевград пуска на търг пистата на ски център Картала в местността Бодрост. Тя ще се отдаде под наем за срок от 10 години.

 

Първоначалната конкурсна годишна наемна цена е в общ размер на 16 854 лева без ДДС.

 

Депозитната носка в размер на 5000 лв трябва да се внесе до 16 часа на 18 декември, посочват от Община Благоевград.

 

Паричната гаранция в размер на 10 000 лева се внася от участника, спечелил конкурса в 7-дневен срок от влизане в сила на заповедта за спечелването на конкурса и служи за гаранция за сключване на договора и за неговото изпълнение.

 

В конкурса могат да вземат участие ЕТ и юридически лица, критериите са - регистрация на участника в Търговския регистър към Агенцията по вписванията като търговец най-малко десет години назад от датата на провеждане на конкурса и с основна икономическа дейност "Поддържане и експлоатация на спортни обекти и съоръжения". 

 

Той ще трябва да предложи инвестиции в общинския поземлен имот за период от 10 години и да предложи годишна наемна цена.

 

В момента Община Благоевград притежава 8 процента от дружеството, стопанисващо ски център Картала, а бизнесменът Лъчезар Динчев има 77 процента.

 

Неговата собственост обаче е само върху съоръженията, а теренът, тоест ски пистата е на Общината.

 

Напрактика няма как някой друг, освен концесионерът да вземе под наем пистата, тъй като без съоръженията няма смисъл да я ползва. Именно затова от Община Благоевград обявяват под наем самата писта. \ilindenpres.bg

Така те ще спазят закона и ще дадат възможност на концесионера да ползва пистата.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN