.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.12.2019 18:02

Коментари 0 / Видяна 692

Университетите в Благоевград помагат на пострадалите в Албания

Още по темата: Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира допълнителни практически изпити по вид спорт и физическа подготовка Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Гърците пак въведоха карантина, но за 1 седмица ЮЗУ „Неофит Рилски“ за първи път ще проведе онлайн изпит по химия Административен съд – Благоевград отложи делото за избора на ректор на Югозападния университет Конкурс на тема „Коронавирус и медии“ осигурява директен прием в ЮЗУ Учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще завърши успешно по график Факултетът по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира конкурс за статия на тема „Коронавирус и медии“

 

Двата университета в Благоевград набират средства за пострадалите при разрушителното земетресение в Албания. Те организират благотворителни инициативи, за да помогнат на семейства, чиито домове са разрушени.

Със събраните средства студентите, преподавателите и служителите в Американския университет ще подкрепят свои колеги от Албания, чиито семейства са засегнати от земетресението.

 

Ася Величкова, студент: Американският университет е общество от мултикултурни национални представители. Третата най-голяма група от студенти са точно албанците, те са част от нашето семейство. Има групи от студенти албанци, които са завършили университета, и се опитваме да разберем дали има такива, които техните семейства са пострадали, ако има такова семейство бихме ги дарили веднага, ако ли не ще бъдат преведени по държавна сметка.

 

Герхард Мемо, студент от Албания: Аз се опитвам по всякакъв начин да помогна за осигуряването на храна и подслон за хората, които са мое семейство, мои приятели в Албания. Надявам се да съберем пари и да ги изпратим в помощ на семействата на загиналите и пострадалите.

 

В Югозападния университет "Неофит Рилски" са поставени кутии за дарения във всички факултети. От ръководството на висшето училище в момента установяват контакти с институциите в Албания, на които да бъдат предоставени събраните средства.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: