04 Август 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.12.2019 18:02

Коментари 0 / Видяна 904

Университетите в Благоевград помагат на пострадалите в Албания

Още по темата: От днес стартира приемът на документи за кандидат-студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски” Започва приемът на документи за участие в класирането на кандидат-студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Как ще се провеждат изпитите в ЮЗУ „Неофит Рилски“? Филм на преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе представен премиерно на „София филм фест“ С есе се влиза в ЮЗУ Филологическият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира конкурс за есе за кандидат-студенти Сборник, издаден от ЮЗУ „Неофит Рилски“, представя българското клавирно наследство Природо-математическият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира онлайн състезания с формат на матура Електронните кандидатстудентски изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“ продължават ЮЗУ „Неофит Рилски“ проведе първите кандидатстудентски изпити

 

Двата университета в Благоевград набират средства за пострадалите при разрушителното земетресение в Албания. Те организират благотворителни инициативи, за да помогнат на семейства, чиито домове са разрушени.

Със събраните средства студентите, преподавателите и служителите в Американския университет ще подкрепят свои колеги от Албания, чиито семейства са засегнати от земетресението.

 

Ася Величкова, студент: Американският университет е общество от мултикултурни национални представители. Третата най-голяма група от студенти са точно албанците, те са част от нашето семейство. Има групи от студенти албанци, които са завършили университета, и се опитваме да разберем дали има такива, които техните семейства са пострадали, ако има такова семейство бихме ги дарили веднага, ако ли не ще бъдат преведени по държавна сметка.

 

Герхард Мемо, студент от Албания: Аз се опитвам по всякакъв начин да помогна за осигуряването на храна и подслон за хората, които са мое семейство, мои приятели в Албания. Надявам се да съберем пари и да ги изпратим в помощ на семействата на загиналите и пострадалите.

 

В Югозападния университет "Неофит Рилски" са поставени кутии за дарения във всички факултети. От ръководството на висшето училище в момента установяват контакти с институциите в Албания, на които да бъдат предоставени събраните средства.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN