.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.12.2019 18:02

Коментари 0 / Видяна 544

Университетите в Благоевград помагат на пострадалите в Албания

Още по темата: По 150 лв. месечна стипендия за отличните студенти в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград Изложба "140 години българска дипломатическа служба" ще бъде представена в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Природо-математическият факултет на ЮЗУ организира онлайн състезания с формат на матура Югозападният университет „Неофит Рилски“ привлича студенти с три нови специалности Връчват дипломите на абсолвентите от Факултета по изкуствата Доц. д-р Анна Покровнишка и доц. д-р Диана Захариева представиха изложби в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Академичният съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ избра новите заместник-ректори 1396 лева бяха събрани на благотворителния базар „Направи добро“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благотворителен базар под наслов „Направи добро“ ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ присъди почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. Карл Казер

 

Двата университета в Благоевград набират средства за пострадалите при разрушителното земетресение в Албания. Те организират благотворителни инициативи, за да помогнат на семейства, чиито домове са разрушени.

Със събраните средства студентите, преподавателите и служителите в Американския университет ще подкрепят свои колеги от Албания, чиито семейства са засегнати от земетресението.

 

Ася Величкова, студент: Американският университет е общество от мултикултурни национални представители. Третата най-голяма група от студенти са точно албанците, те са част от нашето семейство. Има групи от студенти албанци, които са завършили университета, и се опитваме да разберем дали има такива, които техните семейства са пострадали, ако има такова семейство бихме ги дарили веднага, ако ли не ще бъдат преведени по държавна сметка.

 

Герхард Мемо, студент от Албания: Аз се опитвам по всякакъв начин да помогна за осигуряването на храна и подслон за хората, които са мое семейство, мои приятели в Албания. Надявам се да съберем пари и да ги изпратим в помощ на семействата на загиналите и пострадалите.

 

В Югозападния университет "Неофит Рилски" са поставени кутии за дарения във всички факултети. От ръководството на висшето училище в момента установяват контакти с институциите в Албания, на които да бъдат предоставени събраните средства.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: