.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.12.2019 16:25

Коментари 0 / Видяна 14786

Строителната дирекция в Благоевград с нов директор

 

Приближен до съветника Андон Тодоров оглави строителната дирекция в Благоевград. Инж. Венелин Трошанов е новият директор на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ в община Благоевград.

 

30-годишният Трошанов заема мястото на досегашния директор инж. Мария Колибарска, която е понижена и остава в дирекцията като експерт „Инвестиционен контрол пътна мрежа и сигнализация“.

 

Изключително любопитен е фактът, че роденият през 1989 г. инж. Венелин Трошанов е бил кандидат за общински съветник от листата на „Партия на Зелените“ и е приближен до общинският съветник Андон Тодоров. Бащата на новият директор на строителната дирекция в Благоевград пък инж. Ефтим Трошанов е участвал като експерт и ръководител на дейностите на редица сгради, включени в програмата за саниране в Благоевград и Петрич.

 

Дали с назначаването на Венелин Трошанов кметът Румен Томов не започва да връща услугите, на тези които му помогнаха да спечели кметските избори? Това е първият въпрос, който поражда името на новия общински директор.

 

За никого в Благоевград не е тайна, че именно лидерът на „зелените“ Андон Тодоров, приближен до когото се оказва Трошанов, беше най-върлият противник на основния опонент на настоящия кмет в изборната надпревара. От щаба на Тодоров излязоха и всички компромати срещу бившия кмет Камбитов, което до голяма степен помогна за победата на Румен Томов.

 

Дали обаче кметът Томов не си слага таралеж в гащите с това назначение? Така реално бъдещото строителство и инвестиционна дейност в общината отиват в ръцете на съветника Андон Тодоров.

 

Всеизвестно е, че Тодоров се занимава точно със строителство и не веднъж през изминалите години се коментираше, че сградите които строи, отнемат от зелените площи на града, а доста често и не отговарят на нормативните изисквания за височина, наличие на паркоместа и т.н. Освен това, през годините фирмата на Андон Тодоров санира няколко сгради по програмата за енергийна ефективност, като прозрачността на избора му за изпълнител на поръчките също  беше поставяна под въпрос.

 

Дали новите назначения в сферата на строителството на община Благоевград няма да се окажат първата голяма грешка на кмета Румен Томов? Дано не е така, но предстои да разберем.

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: