.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.12.2019 14:20

Коментари 0 / Видяна 4460

Искат оставката на Калоян Ханджийски като лидер на ДСБ-Благоевград

Още по темата: 8 800 лв. наем за кафето на операта. Търгът влиза в съда Комедията ТАРТЮФ ще бъде първата премиера за 2020 в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград НАП запечатва СПА Хотел „Монте Кристо“ – Благоевград Л. Причкапов пророкува: Благоевград много скоро може да повтори водната криза в Перник и дори ще е по-страшно Незаконна сеч в горски терени край Благоевград В какъв ред ще преминат кукерските групи на XII Фестивал на сурвакарските групи в Благоевград Момченце е първото бебе за 2020г. в Благоевград Екипи на полицията ще бъдат разположени на места, където ще има празнични събития за Нова година в област Благоевград Важен ден в политическия живот на Благоевград- гледайте на живо в Е 79 нюз Жени ГЕРБ Благоевград стана на 11 години, късметът споходи председателката Елена Ташкова

 

Отстраняването на Калоян Ханджийски от поста общински лидер на ДСБ - Благоевград ще обсъждат членове на партията на събрание тази вечер. Партийната сбирка е насрочена за 18.00 часа в ресторант „Дриймс“ и се очаква по време на нея да бъде гласуван вотът на недоверие. Причина за брожението в редиците на демократите в Благоевград е поведението на лидера им Ханджийски, който според членовете на партията от доста време е загърбил сините идеи и плътно и безапелационно с поведението си в Общински съвет-Благоевград подкрепя искания, доста разграничаващи се от политическите принципи на тъмно сините, които представлява.

 

Според източници на Е-79 нюз, основният повод за недоволство към Калоян Ханджийски е това, че по предложенията в общински съвет гласувал плътно с представителите на БСП. Освен това, по време на балотажа за избор на кмет на община Благоевград той категорично застанал зад подкрепената от БСП кандидатура на Румен Томов.

 

Ето защо, съпартийците му готвели вот на недоверие към него и съответно смяната му като партиен лидер на общинско ниво.

Е-79 нюз научи, че протестни писма срещу поведението на общинския лидер на ДСБ вече са изпратени в централата на партията в столицата. В позицията си членовете на ДСБ изразили категоричното си несъгласие и недоволство от недостойното и приличащо на поведение на лека жена държание на Калоян Ханджийски.

 

Част от членовете на сините в Благоевград дори заявили, че отказват да участват във всякакви партийни събирания и прояви с участието на Ханджийски, защото смятали, че по този начин само официализирали поведението му, което е в разрез с партийните им принципи и лично достойнство.

 

Видно е, че месец след местните избори Калоян Ханджийски е меко казано дистанциран от структурата на ДСБ в Благоевград. Доказателство за това е фактът, че той, който е председател на партията на местно ниво, научил от медиите за назначаването на Василиса Павлова Валеова за заместник-кмет по хуманитарните дейности на община Благоевград. Г-жа Валеова беше под номер 8 в листата с кандидати за общински съветници на коалиция „Демократична България – обединение“, чийто кандидат за кмет беше именно Калоян Ханджийски. Оказва се обаче, че лидерът Ханджийски е толкова низвергнат от своите си, че след назначаването на Павлова за зам.-кмет на Румен Томов се наложило партийният лидер да звъни на свои съпартийци и да разпитва как и защо Валеова е назначена на този пост.

 

Скандал около името на Калоян Ханджийски имаше и по време на предизборната кампания, когато представители на коалицията, с която се яви на изборите, го обвиниха в измама и самоуправство. Регионалният лидер на Движение „Да, България“ – една от партиите в коалиция „Демократична България – обединение“, Иван Кацарски заяви тогава, че всъщност Калоян Ханджийски не е кандидатурата им за кмет, около която са се обединили трите партии в коалицията. Тогава Кацарски директно обвини Ханджийски в измама и подмяна на вота на членовете на партиите, участващи в коалицията.

 

Освен, че в крайна сметка не бил издигнат избраният от всички за кандидат-кмет Спас Митев и на негово място застана Калоян Ханджийски, според коалиционните му партньори той еднолично е редил и кандидатите за общински съветници. В резултат на това листата била съставена от бизнесмени със съмнителна репутация или непознати в партийните редици на десните лица. Членове на ДСБ коментираха, че очакват в партийното им събрание тази вечер да се включат и представители на другите партии от „Да, България“ в Благоевград, които също да извадят на показ машинациите на Калоян Ханджийски по време на предизборната кампания.

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN