.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.12.2019 16:43

Коментари 0 / Видяна 748

Разследват смъртта на 17-годишна родилка в болницата в Панагюрище

Още по темата: Тежко остава състоянието на пострадалото на АМ „Тракия“ дете Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград Продължава бумът на морбили в Пернишко Баба Иванка с успешна операция от инсулт в условия на пандемия (Видео) Прекаленото миене на ръце може да бъде опасно Кои са най-опасните храни за сърцето

 

17-годишната Мария Димитрова е починала след раждане в болницата в Панагюрище, съобщи бащата на починалото момиче Огнян Янев, цитиран от "Фокус".

 

Той обясни, че дъщеря му е постъпила в лечебното заведение на 27 ноември. Родила е момченце чрез секцио.

 

"След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. Кръсти детето на моето име - Огнян. На другия ден отидохме на свиждане. Тя видя бебето, радваше се, беше добре. На следващия ден следобед майка ѝ отиде до болницата, за да я види.

 

Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21:00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле. Ходих в кабинета на лекаря, който беше водил раждането, за да му кажа, че тя не е е добре.

 

Той ми каза, че тя е здрава и няма да има проблеми. Освен това ми каза да дойда сутринта, за да се уверя, че е здрава. Прибрах се вкъщи, на следващия ден сутринта се обадиха от болницата, за да ни кажат, че Мария е починала", каза също Янев. Той допълни, че не са им позволили да я видят, не им е обяснено и от какво е починала.

 

"Обадиха ми се от Пловдив, че тялото е там в моргата на болница "Свети Георги". Там се молихме на лекарите да ни позволят да я видим, но отново не ни разрешиха", каза също Янев.

 

Бащата уточни, че е получил обаждане и от разследващ полицай, който е обяснил, че за сега не могат да погребат детето си. От МБАЛ „Уни Хоспитал“-Панагюрище изказаха най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки.

 

Междувременно е назначена е комплексна експертиза за определяне причините за смъртта на 17-годишната родилка.

 

"Образувано е досъдебно производство по случая", каза говорителят на Окръжна прокуратура-Пазарджик Пламен Пантов.

 

Той обясни, че е извършен оглед от следовател, иззети са медицинските документи, свързани с лечението на починалата жена.

 

„Назначена е комплексна експертиза от 3 вещи лица, която да определи причините за настъпването на смъртта. Същата не е изготвена и за по-нататъшния ход на разследването трябва да се изчака резултата от нея", коментира Пантов.

 

Той допълни, че докато не стане готова експертизата тялото на 17-годишната Мария Димитрова няма да бъде освободено. „Разбираме, че на хората им е тежко, но трябва да приключи експертизата.

 

Очакваме до две седмици това да стане", уточни Пантов.

Автор: Агенция Фокус, E79 News
Тагове:

Коментари: