.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.12.2019 15:56

Коментари 0 / Видяна 280

Тайфун вилнее на Филипините

Още по темата: Намалена видимост и замърсен въздух в Благоевград и други 12 области Мъглите се завръщат, остава сравнително меко за декември 56 бели мечки се събраха край селище в Чукотка Ледниците в Нова Зеландия почервеняха Хиляди излязоха на шествие в Мадрид заради климатичните промени Снежна красота на прохода „Предел“ Какво ще бъде времето през почивните дни? Пресъхна най-големият водопад в Африка Мъгли днес и утре, затопля се чувствително от събота Снегът в Смолянско остави три села без ток

Най-малко един човек е загинал и повече от 212 000 души са разселени, след като тайфунът Камури връхлетя днес Източните Филипини, съобщиха местни служители, цитирани от БТА.

 

Повече от 4100 души бяха блокирани на пристанищата в източния Биколски регион, след като бреговата охрана забрани на фериботите да отплават по време на бурята. Един човек в Бикол получи електрически удар и почина, съобщи говорител на местната полиция, без да даде повече подробности.

 

Сред разселените почти половината - 108 168 души, са жители на провинция Албай. Метеорологичната служба предупреди за опасност от наводнения, свлачища, кални потоци и вълни с височина до три метра.

 

Тайфунът набра сила, но се забави, когато достигна източния Биколски регион. Скоростта на вятъра бе 155 км/ч с пориви от 190 км/ч, като Камури се движи в западна посока със скорост от 15 км/ч.

 

Метеорологичната служба издаде предупреждение за опасно време за почти 50 провинции и в района на Манила, съобщи ДПА. Летището на столицата ще бъде затворено утре за 12 часа. 

 

Учебните занятия бяха отменени в повече от 20 източни и северни провинции, както и в Манила.

 

Летището в столицата на Филипините също спира работа за 12 часа. Тайфунът Камури достигна остров Лузон и предизвиква големи проблеми в крайбрежните и планинските райони на страната.

 

Някои състезания от Игрите на Югоизточна Азия, които започнаха днес, бяха отменени или пренасрочени.

Камури носи проливни дъждове, а скоростта на вятъра не пада под 175 километра в час, като поривите достигат 240.

 

Очаква се нивото на океана да се повиши на места с 3 метра, обявиха от националната метеорологична служба.

 

Някои от жителите на провинциите, които ще бъдат засегнати най-силно, решиха да останат по домовете си и не се евакуираха.

 

Филипините са разположени на пътя на тайфуните, които се формират в Тихия океан. Годишно около 20 такива бури с различна сила достигат до територията на островната страна.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 09.12.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.32 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN