.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.12.2019 16:00

Коментари 0 / Видяна 328

Борисов от Мадрид: България е на второ място в ЕС по намаляване на емисиите на въглероден диоксид

Още по темата: Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел Близо 110 млн. лева по ОПРР се пренасочват за здравеопазване, енергийна ефективност, образование и ремонт на пътища Мария Шишкова подаде оставка като зам.-главен прокурор ЕС не може да приеме Истанбулската конвенция без съгласие на всички държави членки Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел Правителството се ангажира да осигури 1,38 млрд. лв. за довършването на АМ „Хемус“ Купуваме нов правителствен самолет Премиерът Борисов се срещна с енергийни експерти от Държавния департамент и от Държавния департамент по енергетика на САЩ Премиерът Борисов участва в обиколка в рамките на НАТО на борда на американския самолетоносач „Хари С. Труман” Премиерът даде за пример „Лудогорец“

 

За страните с висок дял на въглища в енергийния им микс като България преходът към климатична неутралност ще изисква по-високи нива на инвестиции и активни мерки в социалната сфера.

 

В България 46% от електроенергията се произвежда от въглищни централи, като през зимата този процент достига до 60.

 

Пред участниците в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид Борисов изтъкна, че според статистиката на Евростат България е на второ място в ЕС по намаляване на емисиите на въглероден диоксид от изгарянето на изкопаеми горива за 2018 г.

 

"Емисиите на ЕС са само 9% от световните.

 

Затова трябва да убедим страните с развити икономики като САЩ, Китай и др. също да предприемат нужните мерки с оглед на тежките последствия, които промените в климата могат да предизвикат", коментира премиерът.

 

Министър-председателят Бойко Борисов участва в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид, Испания

E79 News
Тагове:

Коментари: