.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.12.2019 16:00

Коментари 0 / Видяна 646

Борисов от Мадрид: България е на второ място в ЕС по намаляване на емисиите на въглероден диоксид

Още по темата: Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир Борисов събаря старата сграда на детската болница, строи нова Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2020 г. Има вероятност ресторантите да отворят на 1 юни Има вероятност ресторантите да отворят на 1 юни Борисов обсъжда облекчаването на мерките за пътувания при съседите ни Борисов: Настоящата ситуация показва колко взаимно зависими сме Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на организации в сектор „Рибарство и аквакултури“ Приходите в държавния бюджет за март повече от разходите Борисов: Обмисляме ДДС за книги също да бъде намалено на 9%

 

За страните с висок дял на въглища в енергийния им микс като България преходът към климатична неутралност ще изисква по-високи нива на инвестиции и активни мерки в социалната сфера.

 

В България 46% от електроенергията се произвежда от въглищни централи, като през зимата този процент достига до 60.

 

Пред участниците в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид Борисов изтъкна, че според статистиката на Евростат България е на второ място в ЕС по намаляване на емисиите на въглероден диоксид от изгарянето на изкопаеми горива за 2018 г.

 

"Емисиите на ЕС са само 9% от световните.

 

Затова трябва да убедим страните с развити икономики като САЩ, Китай и др. също да предприемат нужните мерки с оглед на тежките последствия, които промените в климата могат да предизвикат", коментира премиерът.

 

Министър-председателят Бойко Борисов участва в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид, Испания

E79 News
Тагове:

Коментари: