.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.12.2019 08:47

Коментари 0 / Видяна 284

АС заседава за искането на Mанолова за касиране на местния вот

Още по темата: Прокуратурата разследва детска градина за насилие над дете АС – Благоевград допусна повторно преброяване на бюлетините за съветници в Петрич Още 6 месеца затвор за Марто Дебелия Сезираха ВАС за законността на избора на ОбС– Благоевград 2 години затвор и 5 бона глоба за горене на гуми и парцали Патриарх Неофит пожела успешен мандат на Иван Гешев Синът на Миню Стайков излиза от ареста Върховен прокурор, завеждащ инспектората на прокуратурата, да провежда разследването срещу главния прокурор, предвижда законопроект Половин година затвор за управител на фирма в Сандански Близките на загиналото 6 – годишно дете от Сандански осъдиха застрахователя

 

Административният съд в София ще заседава по искането на Мая Манолова за касиране на местните избори в столицата, предаде БНТ.

 

Днес се очакват резултатите от съдебно-техническа експертиза и ще бъдат разпитвани свидетели.

 

Манолова твърди, че на втория тур на местните избори са допуснати поредица от нарушения, които могат да обърнат разликата между нея и спечелилата Йорданка Фандъкова. Екипът на Манолова поиска ръчно броене на бюлетините, но то беше отхвърлено от съдийския състав.

 

Решението им обаче не изключва броене в отделните секции в зависимост от заключенията на вещите лица и свидетелите, които ще бъдат разпитани днес.

 

Според загубилата вота Мая Манолова са налице драстични нарушения.

 

Председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова твърди, че допуснатите грешки в протоколите са аритметични и няма как да променят резултата от вота.

E79 News
Тагове:

Коментари: