.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.11.2019 12:02

Коментари 0 / Видяна 478

Оставиха в ареста мъжа, обвинен за двойното убийство в Пловдив

Още по темата: Прокуратурата разследва детска градина за насилие над дете АС – Благоевград допусна повторно преброяване на бюлетините за съветници в Петрич Още 6 месеца затвор за Марто Дебелия Сезираха ВАС за законността на избора на ОбС– Благоевград 2 години затвор и 5 бона глоба за горене на гуми и парцали Патриарх Неофит пожела успешен мандат на Иван Гешев Синът на Миню Стайков излиза от ареста Върховен прокурор, завеждащ инспектората на прокуратурата, да провежда разследването срещу главния прокурор, предвижда законопроект Половин година затвор за управител на фирма в Сандански Близките на загиналото 6 – годишно дете от Сандански осъдиха застрахователя

 

Адвокатът му очаква след изготвяне на експертизите обвинението да бъде преквалифицирано

 

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков остава в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", реши състав на Окръжния съд в Пловдив.

 

На Таков е повдигнато обвинение за убийството на баща и син - Васил и Христо Ботеви, извършено на 26 ноември на ул. "Борба" в града.

 

Пред съда обвиняемият каза, че не е имал избор и че иска да се прибере вкъщи, защото имало опасност за семейството му. Според прокурора по делото обаче, са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.

 

Таков е признал вината си, а от доказателствата по делото става ясно, че той е застрелял двамата с пистолет, каза прокурорът. По думите му, не е доказано твърдението на обвиняемия, че бил провокиран от жертвите; той дал спорни обяснения, че бил нападнат и че това била единствената възможност да се защити.

 

Защитникът на Йордан Таков - Стефан Левашки, каза, че още на мястото на престъплението той е разказал на тримата полицаи, че е бил нападнат и се е защитил. Самият Таков е позвънил на тел. 112 и не е бягал.

 

Адвокатът очаква след изготвяне на експертизите обвинението да бъде преквалифицирано.

E79 News
Тагове:

Коментари: