.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.11.2019 12:02

Коментари 0 / Видяна 740

Оставиха в ареста мъжа, обвинен за двойното убийство в Пловдив

Още по темата: Достъпът на журналисти в съдебната палта в Благоевград се осъществява при определен ред ОС – Благоевград е сред най – натоварените съдилища в страната Конституционният съд решава на 14 юли казуса с Румен Томов Решават делото за имотите на Галеви Наложени наказания на мигрантите, открити в камион с дини на „Кулата“ Иван Гешев: Загубихме малка битка, но ще спечелим войната срещу корумпираните политици и олигарсите Николай Банев се отказа от адвокатите си Шефът на Районна прокуратура – Благоевград Б. Ковачки се кандидатира за втори управленски мандат Върнаха в ареста дрогирания шофьор, блъснал жена в Самоков ОС – Благоевград със специално оборудване за провеждане на видеоконферентни връзки

 

Адвокатът му очаква след изготвяне на експертизите обвинението да бъде преквалифицирано

 

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков остава в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", реши състав на Окръжния съд в Пловдив.

 

На Таков е повдигнато обвинение за убийството на баща и син - Васил и Христо Ботеви, извършено на 26 ноември на ул. "Борба" в града.

 

Пред съда обвиняемият каза, че не е имал избор и че иска да се прибере вкъщи, защото имало опасност за семейството му. Според прокурора по делото обаче, са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.

 

Таков е признал вината си, а от доказателствата по делото става ясно, че той е застрелял двамата с пистолет, каза прокурорът. По думите му, не е доказано твърдението на обвиняемия, че бил провокиран от жертвите; той дал спорни обяснения, че бил нападнат и че това била единствената възможност да се защити.

 

Защитникът на Йордан Таков - Стефан Левашки, каза, че още на мястото на престъплението той е разказал на тримата полицаи, че е бил нападнат и се е защитил. Самият Таков е позвънил на тел. 112 и не е бягал.

 

Адвокатът очаква след изготвяне на експертизите обвинението да бъде преквалифицирано.

E79 News
Тагове:

Коментари: