.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.11.2019 15:56

Коментари 0 / Видяна 614

Иван Гешев официално е главен прокурор

Още по темата: Достъпът на журналисти в съдебната палта в Благоевград се осъществява при определен ред ОС – Благоевград е сред най – натоварените съдилища в страната Конституционният съд решава на 14 юли казуса с Румен Томов Решават делото за имотите на Галеви Наложени наказания на мигрантите, открити в камион с дини на „Кулата“ Иван Гешев: Загубихме малка битка, но ще спечелим войната срещу корумпираните политици и олигарсите Николай Банев се отказа от адвокатите си Шефът на Районна прокуратура – Благоевград Б. Ковачки се кандидатира за втори управленски мандат Върнаха в ареста дрогирания шофьор, блъснал жена в Самоков ОС – Благоевград със специално оборудване за провеждане на видеоконферентни връзки

 

Иван Гешев вече и официално е новият главен прокурор, след като "Държавен вестник" публикува указа на президента Румен Радев за назначаването му.

 

"Назначавам Иван Стоименов Гешев за главен прокурор на Република България“, постановява президентът Румен Радев с указ №273.

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува повторно избора на Иван Гешев за нов главен прокурор на 14 ноември 2019 г., след като президента върна указа за назначаването му на 7 октомври на ВСС.

 

На първото гласуване на 24 октомври Гешев беше избран с 20 гласа “за” и 4 “против”.

 

След повторното гласуване на Гешев, президентът Радев подписа указа за назначаването на новия главен прокурор.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: