.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.11.2019 15:44

Коментари 0 / Видяна 518

Аврамова: Над 1800 машини са в готовност да обработват пътните настилки

Още по темата: Борисов: Специалните сили са войската, на която най-много разчитаме Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес на американския президент Доналд Тръмп за Деня на независимостта на САЩ Премиерът и военният министър на празника на гарнизон Пловдив (ВИДЕО) Премиерът Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб Борисов нареди незабавно спиране на багерите в Рила Борисов отрече да е бил във ВМА заради високо кръвно Премиерът Борисов свика Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването Борисов: В условията на криза от COVID-19 бизнес климатът у нас се подобрява Борисов обсъди Плана за възстановяване на Европа с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел Б. Борисов: Пламен Узунов е „най-чистият“ съветник

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по време на парламентарния контрол, че към момента над 1800 машини са в готовност да обработват пътните настилки, осигурени са и материали за зимното поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа.

 

Около 3000 снегопочистващи машини, снегорини, техника за разпръсване на пясък и др. ще бъдат ангажирани в поддържането на близо 20 000 километра републикански пътищата тази зима.

 

От 20 ноември, със заповед на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", е въведено зимното поддържане на пътищата.

 

В отговор на друг депутатски въпрос министърът каза, че разработен проект на новата оперативна програма за развитие на регионите за периода 2021 - 2027 г. се очаква в края на март 2020 г.

 

Програмата трябва да бъде одобрена от МС, преди да бъде изпратена за одобрение в ЕК.

 

При разработването на новата програма ще се търси фокус върху специфичните географски характеристики и ресурсите на територията, за да се постигне по-добър резултат, като се направи отчитане на местния потенциал, което би довело до намаляване на дисбалансите и забавяне на процеса на миграция, каза министърът.

 

Разпределението на средствата по регионите ще бъде балансирано с оглед на това да се търси развитие на по-слабо развитите региони, какъвто е Северозападният.

 

Новият подход, който ще бъде приложен при изпълнението на програмата, ще даде възможност да се инвестира не само в градовете, а на цялата територия и да се изпълнят мерки, които са съвкупност от дейности, които могат да бъдат финансирани от няколко програми, включително и "меки мерки" като един комплексен проект, чиято цел трябва да бъде развитие на региона, обясни министърът

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: