04 Август 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.11.2019 15:44

Коментари 0 / Видяна 834

Аврамова: Над 1800 машини са в готовност да обработват пътните настилки

Още по темата: Служебният кабинет отпуска 2,5 млрд. лв. за малкия бизнес Кабинетът отпусна още 96 млн. за медиците на първа линия и за Ремдесивир Отпускат нови 52 млн. лв. за родители До 3 месеца България ще има завод за ваксини Премиерът Борисов: България е вече 100% енергийно независима и става незаобиколим фактор на газовата карта в Европа Кабинетът: Чакаме 2 млн. ваксини "Джонсън и Джонсън" Премиерът Борисов: С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията Бойко Борисов: Средната учителска заплата ще достигне 2500 лева Премиерът Борисов: Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа Борисов инспектира тунел „Железница“ (Видео)

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по време на парламентарния контрол, че към момента над 1800 машини са в готовност да обработват пътните настилки, осигурени са и материали за зимното поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа.

 

Около 3000 снегопочистващи машини, снегорини, техника за разпръсване на пясък и др. ще бъдат ангажирани в поддържането на близо 20 000 километра републикански пътищата тази зима.

 

От 20 ноември, със заповед на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", е въведено зимното поддържане на пътищата.

 

В отговор на друг депутатски въпрос министърът каза, че разработен проект на новата оперативна програма за развитие на регионите за периода 2021 - 2027 г. се очаква в края на март 2020 г.

 

Програмата трябва да бъде одобрена от МС, преди да бъде изпратена за одобрение в ЕК.

 

При разработването на новата програма ще се търси фокус върху специфичните географски характеристики и ресурсите на територията, за да се постигне по-добър резултат, като се направи отчитане на местния потенциал, което би довело до намаляване на дисбалансите и забавяне на процеса на миграция, каза министърът.

 

Разпределението на средствата по регионите ще бъде балансирано с оглед на това да се търси развитие на по-слабо развитите региони, какъвто е Северозападният.

 

Новият подход, който ще бъде приложен при изпълнението на програмата, ще даде възможност да се инвестира не само в градовете, а на цялата територия и да се изпълнят мерки, които са съвкупност от дейности, които могат да бъдат финансирани от няколко програми, включително и "меки мерки" като един комплексен проект, чиято цел трябва да бъде развитие на региона, обясни министърът

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN