.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.11.2019 13:09

Коментари 0 / Видяна 1276

До минус 5 градуса, сняг и дъжд в началото на декември

Още по темата: Гръмотевични бури над Западна и Централна България Жеги или бури през юли? Магнитни бури ни удрят през юли Месечна прогноза: Живакът ще скача до 39 градуса през юли Жеги до 35 градуса в следващите дни До 31 градуса в Благоевград днес Гореща вълна обхваща Европа Дългоочаквано подобрение: все по-малко дъжд и повече слънце от утре Юли, август и септември - перфектни за море Слънце – в края на седмицата, дотогава гръмотевици и дъжд

 

През нощта отново ще завали дъжд, отначало в северозападните и западни райони, а утре преди обяд в по-голямата част от страната.

 

Минималните температури ще останат високи за това време на годината – от 5 до 10 градуса.

 

През деня с умерен вятър от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и температурите в страната ще бъдат от 9, 10 градуса в западните и северозападни райони до 14, 15 градуса в Югоизточна България.

 

През деня дъжд ще вали в централна и Източна България, а от запад валежите ще спират, последно – в крайните североизточни райони вечерта срещу неделя. По високите части на Стара планина ще вали сняг.

 

Неделният ден е първият ден на климатичната зима. Да, астрономическата зима започва на 22 декември, но климатолозите имат друго деление на сезоните. Зимата започва на 1 декември и свършва в края на февруари.

 

Така, тази зима ще бъде с един ден по-дълга, защото февруари ще бъде високосен.

 

 Както подобава на декември, първият му ден ще започне с доста по-студено време. Минималните температури сутринта ще бъдат от минус 3, минус 4 градуса на места в Западна България до 2-3 градуса над нулата на изток.

 

Вятърът ще бъде от изток, а на много места сутринта ще се образуват мъгли и ниски облаци, които в низините ще се задържат през деня. Дневните температури също ще са по-ниски от тези през предходните дни – от 2-3 до 5-6 градуса в повечето райони на страната.

 

В понеделник сутрин ще остане студено, с температури около нулата, а през деня ще се появи слаб южен вятър и температурите ще се повишат, макар само с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи и ще бъде значителна, но до привечер ще остане без валежи.

 

Пореден студен фронт, валежи от дъжд, по високите места – от сняг, предстоят през нощта срещу вторник и във вторник. Сняг е възможен и в района на София, а в планините ще се образува и снежна покривка.

E79 News
Тагове:

Коментари: