.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.11.2019 16:40

Коментари 1 / Видяна 2666

Какво се случва с назначенията за кметски наместници в община Благоевград?

Още по темата: Община Благоевград пусна под наем на търг ски пистата на Картала Без успех завърши акцията по залавянето на лебедите от парк „Бачиново“ Освобождават директорите на детски градини в пенсионна възраст в Благоевград 70 ст.кв.м. ще плащат наемателите в новите социални жилища в Благоевград Община Благоевград с мерки срещу замърсителите на въздуха Благоевград засиява на 5-ти декември 111 разрешителни за строеж на жилищни сгради са издадени в област Благоевград през първото тримесечие на 2019 годна Кметът инж. Румен Томов посрещна посланика на Франция Флоранс Робин в Благоевград Инж. Евгений Терзиев и д-р инж. Василиса Валеова са новите зам.кметове в екипа на Румен Томов Какво се случва с назначенията за кметски наместници в община Благоевград?

 

Само преди ден станаха ясни имената на новите кметски наместници, назначени със заповед на кмета Румен Томов  и бяха обявени на официалната страница  на община Благоевград.

 

Изненадващо обаче, името на строителният предприемач Валери Байрактарски, който бе назначен  начело на село Селище бе изтрито и на негово място отново бе обявен като кметски наместник  досегашният управник Благой Панайотов.

 

Назначаването на Байрактарски за кметски наместник бе изненада за част от привържениците на партия АБВ в Благоевград, от чиято листа той беше кандидат за общински съветник преди по-малко от месец. Изненадата е породена от факта, че партия АБВ на местно ниво застана твърдо зад кандидатурата на Атанас Камбитов за кмет на Благоевград. 

В изборната нощ на балотажа обаче строителният предприемач се появи сред празнуващите победата в щаба на Румен Томов и назначаването му за наместник на Селище обяснява този факт. Какво обаче е предизвикало бързата му смяна , самият Байрактарски не може да обясни. Все още няма и официално изявление от страна на кмета на община Благоевград Румен Томов.

 

Както Е 79 информира днес,  в община Благоевград е внесена подписка от 180 жители на с. Зелен дол с искане стария кмет Ангел Младенов да остане на позицията си . Подписката е депозирана дни преди да стане ясно името на новоназначения управник Александър Мановски. Как ще се развият събитията там предстои да се разбере следващата седмица, след срещата на инициативния комитет в подкрепа на Младенов с кмета Румен Томов.

 

Междувременно стана ясно, че още една подписка е входирана в деловодството на община Благоевград, отново в подкрепа на досегашния кметски наместник, само че на с. Горно Хърсово. Припомняме, че там на мястото на освободения Христо Ганев бе назначен Иван Николов, който изпълняваше длъжността на кметски наместник на с. Горно Хърсово по време на мандата на кмета Костадин Паскалев.

 

Предстои да разберем дали кметът на Благоевград Румен Томов ще направи промени в случай, че се проведат общоселски събрания, на които хората да заявят категоричното  си желание кой да бъде кметски наместник в селата Зелен дол и Горно Хърсово.

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

Десислава, 21.11.2019 22:57

Май новият кмет е безгласна буква и го действат от БСП или бившият Паскалев!

1
 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN