.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.11.2019 16:40

Коментари 1 / Видяна 3370

Какво се случва с назначенията за кметски наместници в община Благоевград?

Още по темата: Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни

 

Само преди ден станаха ясни имената на новите кметски наместници, назначени със заповед на кмета Румен Томов  и бяха обявени на официалната страница  на община Благоевград.

 

Изненадващо обаче, името на строителният предприемач Валери Байрактарски, който бе назначен  начело на село Селище бе изтрито и на негово място отново бе обявен като кметски наместник  досегашният управник Благой Панайотов.

 

Назначаването на Байрактарски за кметски наместник бе изненада за част от привържениците на партия АБВ в Благоевград, от чиято листа той беше кандидат за общински съветник преди по-малко от месец. Изненадата е породена от факта, че партия АБВ на местно ниво застана твърдо зад кандидатурата на Атанас Камбитов за кмет на Благоевград. 

В изборната нощ на балотажа обаче строителният предприемач се появи сред празнуващите победата в щаба на Румен Томов и назначаването му за наместник на Селище обяснява този факт. Какво обаче е предизвикало бързата му смяна , самият Байрактарски не може да обясни. Все още няма и официално изявление от страна на кмета на община Благоевград Румен Томов.

 

Както Е 79 информира днес,  в община Благоевград е внесена подписка от 180 жители на с. Зелен дол с искане стария кмет Ангел Младенов да остане на позицията си . Подписката е депозирана дни преди да стане ясно името на новоназначения управник Александър Мановски. Как ще се развият събитията там предстои да се разбере следващата седмица, след срещата на инициативния комитет в подкрепа на Младенов с кмета Румен Томов.

 

Междувременно стана ясно, че още една подписка е входирана в деловодството на община Благоевград, отново в подкрепа на досегашния кметски наместник, само че на с. Горно Хърсово. Припомняме, че там на мястото на освободения Христо Ганев бе назначен Иван Николов, който изпълняваше длъжността на кметски наместник на с. Горно Хърсово по време на мандата на кмета Костадин Паскалев.

 

Предстои да разберем дали кметът на Благоевград Румен Томов ще направи промени в случай, че се проведат общоселски събрания, на които хората да заявят категоричното  си желание кой да бъде кметски наместник в селата Зелен дол и Горно Хърсово.

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: