.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.11.2019 11:50

Коментари 0 / Видяна 5904

Ще има ли нов кметски наместник в с. Зелен дол или ще бъде чут гласът на хората?

Още по темата: Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни

 

Кой ще остане кметски наместник в село Зелен дол? От повече от седмица това е основния проблем, който занимава жителите на благоевградското село.

 

180 души, жители и представители на бизнеса от с. Зелен дол, са внесли подписка на 11.11.2019г. в деловодството на община Благоевград, в подкрепа на освободения кмет на селото Ангел Младенов. Припомняме, че той бе избран в пряк вот от жителите на Зелен дол преди 4 години и по време на мандата си направи редица подобрения в селото.

 

В искането, което отправят към кмета на Благоевград Томов и към общинските съветници, подписалите се настояват инж. Ангел Младенов да остане кмет на селото. Те изтъкват, че инж. Младенов  притежава необходимото образование за този пост и работи в правилната посока за развитието и облагородяването на селото. Доказателство за това са дейностите и мероприятията , изпълнени по време на управлението му  – от организирането и възстановяването на мотокроса край Зелен дол , през спечелените и изпълнени проекти , многобройните срещи и дискусии с жителите на селото.

В искането се подчертава, че са от изключително значение съдействието и подкрепата , които Младенов оказва на жителите на селото. Изтъкват се полезността от действията при неговото управление , неговото прекрасно отношение към хората  и желанието им  да продължат да вървят в една посока.

 

След като онзи ден стана факт освобождаването на инж. Младенов от заемания пост със заповед на кмета Томов, а вчера стана ясно и името на наследника му – Александър Мановски, жителите на селото обмислят да преминат към протестни действия.

 

От Е 79 се свързахме с член на инициативния комитет в подкрепа на инж. Младенов, от където ни информираха, че на 27 ноември е насрочена среща с кмета на Благоевград Томов, на която се надяват искането им да бъде уважено. В противен случай, ако не се стигне до консенсус, предвиждат започване на протестни действия пред община Благоевград.

 

А ето какво каза пред Е 79 и освободеният кмет Ангел Младенов:

„ Не е коректно от моя страна да съм катализатор на тия събития , това е изявление на хората. До колкото знам ще имат среща с кмета Томов и едва ли биха предприели действия преди това. Хората искат най-доброто за себе си, как да ви кажа,” Глас народен-глас божий”, колкото и да звучи като клише. Тези хора повярваха, че има кметска институция и тя се изпълни със съдържание за първи път. Когато идват да ме питат за нещо никога не съм казал, „ Абе това не е мой проблем”. Може да не е в моите правомощия, но най-малкото, което мога да направя ,базирайки се на опита, да го посъветвам човека какво да прави. И другото което е ,аз тепърва няма да ставам никой, аз съм вече на края на активната си трудова дейност и реших всичките си знания, опит и рутина, да ги вкарам в селото. Искам да остане един добър спомен.

 

Смея да твърдя, че с подготвени хора около себе си, организирах един екип, имам финансист, юрист, хора с научни степени, около тях дойдоха и други хора и започнахме да работим. И хората повярваха, че нещата могат да се случат, накарах ги да имат по-голямо самочувствие и да не си въобразяват , че политиците са много по-умни от тях. Много от нещата трябва да тръгнат отдолу, когато хората се убедени -това е в основата на успеха.”

 

На първата си пресконференция във вторник, кметът Томов, във връзка с назначаването на кметските наместници, информира, че ако не се приемат ще се проведат събрания по селата, на които да се изберат и в последствие назначат наместници.

Днес по-късно се очаква и официално изявление от страна на  кмета Томов във връзка със ситуацията в Зелен дол.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN