.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.11.2019 14:12

Коментари 0 / Видяна 408

БСП ще иска субсидията за партиите да стане 8 лева на глас

Още по темата: Георги Марков с предупреждение: Ще се опитат да убият Борисов Депутатите решиха: Държавата прави 100 бензиностанции Затварят дискотеките, без публика на стадионите РЗИ в Народното събрание, връчват актовете на депутатите без маски Отхвърлиха ветото на президента Пак скандал за носенето на маски в парламента Единодушно депутатите приеха актуализацията на бюджета за държавните гаранции Депутатите се изпокараха заради носенето на предпазни маски Парламентът прие правилата за избор на състава на Комисията за защита на личните данни Ананиев: Трябва да има организация за работата в НС, там средата е рискова

 

От БСП съобщиха, че ще вкарат предложение в следващия бюджет партийната субсидия да бъде 8 лева за получен глас.

 

Припомняме, че това лято мнозинството прие парите за партиите да бъдат намалени и сега субсидията е 1 лев за глас. Още тогава орязването на парите за партиите породи различни реакции сред политическите сили.

 

Днес БСП отново обвини ГЕРБ, че намаляването на субсидиите не е отговор на народния зов, а "идея опозицията да бъде поставена на колене и да бъде обезкостена".

 

Александър Симов от левицата посочи, че червените обеща, че червените ще върнат надвзетите събсидии в законовия срок и няма да нарушат нито едно от изискванията, които финансовото министерство е пастовила пред нас.

 

"Не очаквайте от нас да направим като ГЕРБ и да ги внесем веднага. БСП като получи субсидията я разпределя докрай, знаем всеки лев къде отива. Затова големият въпрос е защо ГЕРБ имат пари на влог. С какви пари за правили своята политическа дейност?", критикува управляващите социалистът.

 

Александър Симов коментира и протестиращите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, които преди ден коленичиха пред президентството и се помолиха за "правото и за достойството на българския президент".

 

"Казвам си личното мнение. Разбирам протестиращите срещу Гешев днес. Проблемът е, че повечето от тях трябваше да протестират през 2015 г., когато стана спецоперацията по подмяна на правилата, когато стана ясно, че най-вероятно следващият кандидат за главен прокурор ще бъде безалтернативен.

 

Тогава част от тези, които коленичат, ръкопляскаха вдъхновено. И изводът е - когато ръкопляскаш без да мислиш, после ти се налага да коленичиш", заключи червеният депутат.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: