.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.11.2019 14:12

Коментари 0 / Видяна 284

БСП ще иска субсидията за партиите да стане 8 лева на глас

Още по темата: Партийната субсидия става 8 лева Нов скок в учителските заплати Депутатите одобриха рекордно високите разходи за отбрана 15% увеличение в заплатите на социалните работници Депутатите приеха бюджета на социалното осигуряване за 2020 г. Парите за майчинство остават 380 лв 250 лева минимална пенсия от 1 юли догодина Парламентът избра Деница Сачева за социален министър Депутатите искат по – нисък данък за колите на газ Вдигат минималната заплата от 1-ви януари

 

От БСП съобщиха, че ще вкарат предложение в следващия бюджет партийната субсидия да бъде 8 лева за получен глас.

 

Припомняме, че това лято мнозинството прие парите за партиите да бъдат намалени и сега субсидията е 1 лев за глас. Още тогава орязването на парите за партиите породи различни реакции сред политическите сили.

 

Днес БСП отново обвини ГЕРБ, че намаляването на субсидиите не е отговор на народния зов, а "идея опозицията да бъде поставена на колене и да бъде обезкостена".

 

Александър Симов от левицата посочи, че червените обеща, че червените ще върнат надвзетите събсидии в законовия срок и няма да нарушат нито едно от изискванията, които финансовото министерство е пастовила пред нас.

 

"Не очаквайте от нас да направим като ГЕРБ и да ги внесем веднага. БСП като получи субсидията я разпределя докрай, знаем всеки лев къде отива. Затова големият въпрос е защо ГЕРБ имат пари на влог. С какви пари за правили своята политическа дейност?", критикува управляващите социалистът.

 

Александър Симов коментира и протестиращите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, които преди ден коленичиха пред президентството и се помолиха за "правото и за достойството на българския президент".

 

"Казвам си личното мнение. Разбирам протестиращите срещу Гешев днес. Проблемът е, че повечето от тях трябваше да протестират през 2015 г., когато стана спецоперацията по подмяна на правилата, когато стана ясно, че най-вероятно следващият кандидат за главен прокурор ще бъде безалтернативен.

 

Тогава част от тези, които коленичат, ръкопляскаха вдъхновено. И изводът е - когато ръкопляскаш без да мислиш, после ти се налага да коленичиш", заключи червеният депутат.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN