.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.11.2019 11:25

Коментари 0 / Видяна 9578

Първо в Е-79! Ясни са кметските наместници на селата в община Благоевград!

Още по темата: Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград

 

Ден след като станаха ясни първите назначения в управленския екип на община Благоевград, факт са и имената на новите кметски наместници в селата, които не избират пряко кой да ги ръководи. Официално назначен от кмета Румен Томов е строителният предприемач Валери Байрактарски, който застава начело на село Селище.

 

Назначаването на Байрактарски за кметски наместник е изненада за част от привържениците на партия АБВ в Благоевград, от чиято листа той беше кандидат за общински съветник преди по-малко от месец. Изненадата е породена от факта, че партия АБВ на местно ниво застана твърдо зад кандидатурата на Атанас Камбитов за кмет на Благоевград.

 

В изборната нощ на балотажа обаче строителният предприемач се появи сред празнуващите победата в щаба на Румен Томов и назначаването му за наместник на Селище обяснява този факт. Интересното покрай името на Валери Байрактарски е, че освен със строителния си бизнес, през 2017 г. той стана известен и с това, че се опита да измами община Благоевград чрез представяне на фалшиви сертификати по спечелена от него обществена поръчка и беше даден на прокурор за това.

 

Синът на юриста Александър Мановски, който носи и неговото име, е назначен за кметски наместник на село Зелен дол.

 

Бащата на новоназначения селски управник беше кандидат за общински съветник от листата на БСП, а през последната година не пропускаше възможност да покаже неодобрението си към управлението на кмета Камбитов. 35-годишният Александър Мановски – младши обаче може би ще трябва да взема тежки управленски решения още в началото на кметуването си. Според източници на Е-79.нюз, сред жителите на Зелен дол назрява недоволство от неговото назначение и не е изключено да се стигне и до протестни действия.

 

Назначени със заповед на кмета Томов за кметски наместници са Любен Парашкански на Делвино, Кирил Ивановски на селата Дренково, Обел и Клисура, Иван Николов на Горно Хърсово и Младен Николов на село Мощанец.

 

И четиримата вече са били кметски наместници на тези населени места по време на предходно управление на БСП. Сега те се връщат на бял кон в поверените им кметства.

 

Единствените досегашни кметски наместници на села в община Благоевград, които запазват постовете си, са Красимир Поповски на селата Бучино и Лисия и Добрин Хамбарджийски – на селата Габрово и Дебочица.

 

Добрин Хамбарджийски е баща на един от отявлените поддръжници на кмета Румен Томов по време на предизборната кампания, а неговата снаха Любомира Хамбарджийска беше избрана за общински съветник от БЗНС.

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN