.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.11.2019 18:00

Коментари 0 / Видяна 2952

Закриват ли общинското дружество „Благоевград Фест”?

Още по темата: Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград


Закриват общинско дружество „Благоевград Фест”. Този слух се коментира усилено целия следобед днес, след като първите промени в управлението на община Благоевград станаха известни.

Потърсена за коментар от Е- 79 news , управителят на дружеството Десислава Кузманова, отрече този слух и определи информацията като невярна.

 

Общинско дружество „Благоевград Фест” ЕОOД беше създадено през м.ноември 2017 г. с предмет на дейност организиране и провеждане на всички видове културни, обществени и спортни мероприятия на територията на община  Благоевград. Остава въпросът, ако дружеството бъде закрито, какво ще се случи с фестивала „Франкофоли”, който беше възобновен през 2015 г. и от тогава довежда хиляди меломани в Благоевград. Остава неясна и съдбата на всички останали фестивали и културни събития , които се провеждат в областния център.

 

След като по-рано днес Костадин Шумантов  застана начело на Дирекция Финансова политика в община Благоевград , досегашния директор Румяна Зъкова бе преместeна като експерт в отдел Евроинтеграция.

 

В момента тече пресконференция на която кметът Румен Томов трябва да обяви останалата част от екипа с който ще работи. Освен Ясен Попвасилев , който е назначен за заместник кмет по икономика и финанси, се очаква друг член на инициативния комитет издигнал кандидатурата на Румен Томов за кмет също да бъде назначен за заместник кмет. Това е Виктор Асиски, който най-вероятно ще заеме поста кмет по хуманитарните дейности. Виктор Асиски също бе част от екипа на Костадин Паскалев по време на неговия мандат като кмет на Благоевград.

 

PR отделът  в общината също вече е с нови лица. За медийните връзки на кмета Румен Томов ще отговаря Пролет Трифонова, която беше неотлъчно до него по време на предизборната му кампания.

 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: