.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.11.2019 12:08

Коментари 0 / Видяна 472

Бойко Борсов: Президентът върна кандидатурата на Иван Гешев на инат

Още по темата: Премиерът Борисов: Дипломацията и мирът трябва да бъдат нашата цел в НАТО Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел Близо 110 млн. лева по ОПРР се пренасочват за здравеопазване, енергийна ефективност, образование и ремонт на пътища Мария Шишкова подаде оставка като зам.-главен прокурор ЕС не може да приеме Истанбулската конвенция без съгласие на всички държави членки Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел Правителството се ангажира да осигури 1,38 млрд. лв. за довършването на АМ „Хемус“ Купуваме нов правителствен самолет Премиерът Борисов се срещна с енергийни експерти от Държавния департамент и от Държавния департамент по енергетика на САЩ Премиерът Борисов участва в обиколка в рамките на НАТО на борда на американския самолетоносач „Хари С. Труман”

 

Връщането за прегласуване на кандидатурата на избрания за главен прокурор Иван Гешев от президента е било на инат.

 

Това смята премиерът Бойко Борисов, който говори пред журналисти по време на инспекцията на обхода на Габрово. Той обясни и отказа на правителството да издигне кандидат за главен прокурор.

 

„Естествено, че на инат", категорично заяви премиерът. "Да се замислим. Те понеже не искат да се карат с новоизбрания главен прокурор казват: Ние нямаме претенции към неговите качества.

 

Аз също нямам, защото професионалната общност го издигна. Хипотезата и мотивът, че е върнат е, затова че нямало излъчен от правителството кандидат“.

 

"Приемаме хипотезата, че кандидатът на правителството е Дани Кирилов, защото той ни е правосъден министър. Приемаме хипотезата, че той е спечелил срещу Иван Гешев. Днес щяхме да имаме указ за Дани Кирилов член на ГЕРБ за главен прокурор.

 

Дали когато той повдига обвинения на кметове от БСП или от друга партия, това щеше да се се приема за чиста монета. Виждате ли колко се лицемерни и подли и в какъв капан искаха да ме вкарат? Аз да излъча кандидат, те да го изберат и след това да кажат Борисов си избра главния прокурор. Не им се хванах на капана, те сега се чудят какво да направят", посочи премиерът. 

 

"Сега казват професионалните му качества са добри. Ние не избираме булка, избираме главен прокурор. Щом са му добри професионалните качества. Колкото го познават другите, толкова го познавам и аз.

 

Изцяло сме стъпили на професионалните му качества. За избора с Христо Иванов така сме променили закона, че прокурорите да си избират прокурор, а съдиите, съдия. Толкоз по темата", заключи Борисов.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 09.12.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.32 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN