.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.11.2019 12:08

Коментари 0 / Видяна 628

Бойко Борсов: Президентът върна кандидатурата на Иван Гешев на инат

Още по темата: Рехав протест срещу Правителството в Благоевград Виктор Орбан поздрави Борисов за приемането на България в чакалнята на еврозоната Без ескалация на напрежението премина третия протестен ден в София Борисов: Оставаме на власт, защото опозицията ще счупи държавата Движението в центъра на София е блокирано от многобройни протестиращи Доган и Пеевски се отказаха от охраната на НСО Караянчева: Симпатизантите ни си тръгнаха мирно, така се прави протест (ВИДЕО) (Видео)ГЕРБ: Отговорността за безредиците се носи лично от Радев (Обновена) (Видео) Започва митингът в подкрепа на правителството Борисов: Държавата ми е мила, не искам да се разруши от глупости (ВИДЕО)

 

Връщането за прегласуване на кандидатурата на избрания за главен прокурор Иван Гешев от президента е било на инат.

 

Това смята премиерът Бойко Борисов, който говори пред журналисти по време на инспекцията на обхода на Габрово. Той обясни и отказа на правителството да издигне кандидат за главен прокурор.

 

„Естествено, че на инат", категорично заяви премиерът. "Да се замислим. Те понеже не искат да се карат с новоизбрания главен прокурор казват: Ние нямаме претенции към неговите качества.

 

Аз също нямам, защото професионалната общност го издигна. Хипотезата и мотивът, че е върнат е, затова че нямало излъчен от правителството кандидат“.

 

"Приемаме хипотезата, че кандидатът на правителството е Дани Кирилов, защото той ни е правосъден министър. Приемаме хипотезата, че той е спечелил срещу Иван Гешев. Днес щяхме да имаме указ за Дани Кирилов член на ГЕРБ за главен прокурор.

 

Дали когато той повдига обвинения на кметове от БСП или от друга партия, това щеше да се се приема за чиста монета. Виждате ли колко се лицемерни и подли и в какъв капан искаха да ме вкарат? Аз да излъча кандидат, те да го изберат и след това да кажат Борисов си избра главния прокурор. Не им се хванах на капана, те сега се чудят какво да направят", посочи премиерът. 

 

"Сега казват професионалните му качества са добри. Ние не избираме булка, избираме главен прокурор. Щом са му добри професионалните качества. Колкото го познават другите, толкова го познавам и аз.

 

Изцяло сме стъпили на професионалните му качества. За избора с Христо Иванов така сме променили закона, че прокурорите да си избират прокурор, а съдиите, съдия. Толкоз по темата", заключи Борисов.

E79 News
Тагове:

Коментари: