.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.11.2019 17:42

Коментари 0 / Видяна 1248

Щетите от наводненията във Венеция надхвърлят 1 млрд. евро

Още по темата: Страшни наводнения на остров Крит! Отнесени са коли в морето, повредени са пътища Висок прилив наводни част от Венеция Обилни дъждове в Австралия предизвикаха наводнения, но потушиха пожари Жертвите на наводненията в Бразилия са близо 60 Венеция отново под вода 4 са вече жертвите на наводненията във Франция Заради дъждовете- падна част от магистрала в Италия Проливните дъждове в Италия и Франция доведоха до жертви Флоренция и Пиза заплашени от наводнения Щетите от наводненията във Венеция надхвърлят 1 млрд. евро

 

Властите във Флоренция и Пиза следят внимателно нивото на река Арно, което се повиши значително след обилните валежи през почивните дни. Венеция беше залята за трети път в рамките на по-малко от седмица. Площад Сан Марко е затворен, а щетите до момента се оценяват на близо един милиард евро.

 

Площад Сан Марко е пуст. Местните власти наредиха достъпът до него да бъде ограничен, след като явлението "висока вода" отново заля Венеция. Нивото на водата вчера достигна 150 сантиметра след рекордните 187 сантиметра във вторник.

Макар сега водата да е по-малко, опасността остава, както и извънредното положение, обявено в края на миналата седмица. Според оценките на кмета Луиджи Брунаро, нанесените щети може би вече надхвърлят един милиард евро.

 

Правителството отпусна 20 милиона евро за преодоляване на последиците. Жителите на Венеция, чиито къщи са пострадали, имат право на 5 хиляди евро помощ, а собствениците на ресторанти и магазини - до 20 хиляди евро.

 

Хотелиерите вече се оплакват заради отменени резервации. Животът на жителите и гостите на Венеция допълнително се затруднява заради неработещите банкомати.

 

На юг също са обезпокоени и се опитват да приложат превантивни мерки. Властите във Флоренция, която помни голямото наводнение от 1966 , взело 100 жертви и нанесло огромни щети, призоваха жителите на града да стоят далеч от реката. На място има допълнителни части на гражданска защита, паравоенни структури са изпратени и в Пиза.

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN