.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.11.2019 14:29

Коментари 0 / Видяна 586

Младен Маринов призова за повече толерантност на пътя

Още по темата: Интензивен трафик на ГКПП „Кулата“ Опашки от автомобили на “Кулата“ и днес АПИ подхваща ремонт на фаталния участък от магистрала „Тракия“ Възстановяват движението по АМ „Тракия“ след тежката катастрофа 2-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа с тир на "Тракия" (Обновена) На ГКПП – Кулата: Гърците тестват всички, чийто QR код започва с цифрите 1 и 3 От днес започва акция „Скорост“ Спокоен е трафикът на ГКПП „Кулата“ Без опашки на ГКПП „Кулата“, проверките и PCR тестовете отнемат минути ЕП прие пакета „Мобилност“

 

Продължаваме да не сме толерантни на пътя, да не мислим за себе си, за семействата си и да не съобразяваме скоростта с пътните условия. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде БТА.

 

Министърът участва в панихидата за успокоение на душите на загиналите при катастрофи на пътя и за измолване на скорошно оздравяване на пострадалите, която се състоя в храм-паметник "Св. Александър Невски" в столицата. По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия в храмове в цялата страна днес има такива служби.

 

Според Маринов проверките на пътя и затегнатият контрол при всички положения дават резултат, защото държим миналогодишната тенденция със спад на броя на леките и тежките пътнотранспортните произшествия, както и на ранените при ПТП. Той обаче отбеляза, че това е постоянна борба и всяко едно отслабване по определена точка веднага се отразява на статистиката. По думите му много тежък е бил отминалият октомври, защото е имало много пътнотранспортни произшествия на различни места, някои от които с много загинали. Не всички фактори, които въздействат на тази обстановка, могат да бъдат повлияни, така че да има драстично намаление на загиналите, посочи още той.

 

Методите и мерките, които прилагаме, не са достатъчни, ако всеки един участник в движението не осъзнае, че трябва да е внимателен и да е толерантен, каза министърът. Той посочи, че пет или 10 минути по-рано пристигане може да коства човешки живот.

 

Според министъра хората недостатъчно осъзнават това, че тяхното поведение на пътя освен техния живот може да застраши и живота на останалите участници в движението. Той се обърна към всички с призива, че днес е денят, в който трябва да се смирим пред душите на загиналите в пътнотранспортни произшествия, трябва да мислим и за живите, за тези, които ежедневно им се налага да пътуват по пътната мрежа.

 

В отговор на репортерски въпрос министърът посочи, че шофьорите без книжки са проблем, но не са основният проблем, който статистиката отчита. Отчитаме причинени пътнотранспортни произшествия от правоспособни хора, голяма част от които в момента на настъпване на произшествието не са употребили алкохол или наркотични вещества. Основната грешка е в поведението на водачите. Никой не трябва да си мисли, че на него няма да му се случи, каза Маринов. Напротив, всички ние, които излизаме и стъпваме на пътя, независимо дали сме пешеходци, велосипедисти, мотористи, ние сме застрашени, ако сами не се грижим и ако сами не сме толерантни към останалите участници, допълни той.

 

Той коментира и катастрофата от вчера между микробус и кон. По думите му полицаите все още не са стигнали до стопанина на животното. Маринов посочи, че в някои части на страната това е начин на отглеждане на животните, който може да доведе до сериозни последствия. Това не е първият случай, мисля че в същия район преди два месеца имаше подобен случай със свободно придвижващи се животни.

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN