.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.11.2019 16:01

Коментари 0 / Видяна 400

Радев: Повече от хилядолетие Зографският манастир отстоява българската вяра

Още по темата: Румен Радев: Българската наука има потенциал да участва в общи проекти наравно със своите партньори от ЕС и НАТО Радев на среща с посланици: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Радев към стартъп предприемачите: Нестандартните ви и смели идеи ни пренасят в държавата на бъдещето Президентът организира в понеделник среща за проблемите при местния вот Президентът Румен Радев почете паметта на Никола Вапцаров Радев ще почете паметта на Никола Вапцаров Радев: Дори да промениш един-единствен човешки живот към по-добро, ти променяш света Президентът: Бъдещето на НАТО не е на съюз на производители и клиенти, а на партньори, които заедно гарантират сигурността си и развиват и произвеждат високи технологии и военно оборудване Президентът Румен Радев е на посещение във Великобритания за участие в срещата на върха на НАТО Президентът: Охраната на въздушното пространство на Северна Македония е дълг на България

 

Държавният глава удостои игумена на манастира архимандрит Амвросий с орден „Стара планина“ първа степен за неговите заслуги за укрепване на православното духовенство в Света гора и развитие на българо-гръцките отношения.

 

Архимандрит Амвросий е игумен от 1997 г. и има огромен принос за запазване на българския характер на манастира „Св. Великомъченик Георги Зограф“, обновяване на манастирския комплекс, опазване на културно-историческото наследство, развитието на манастирската библиотека и привличането на поклонници.

 

Манастирът има значима роля и за организирането, финансирането и обучението на българските деца в неделното училище в град Солун.

В тържественото отбелязване на празника на Зографския манастир участваха и Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, представителят на правителството на Република Гърция за Света гора губернаторът Костис Димчас и стотици поклонници.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 09.12.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.32 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN