.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.11.2019 16:01

Коментари 0 / Видяна 626

Радев: Повече от хилядолетие Зографският манастир отстоява българската вяра

Още по темата: Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален (Видео) Томислав Дончев за думите на президента: Преводът е – „искам цялата власт сега и безконтролно“ (Видео)Румен Радев поиска оставка на правителството и главния прокурор (На живо)Румен Радев с обръщение към народа Радев: Всички заедно в следващите дни ще напишем историята на България (На живо) Започна протестът в подкрепа на президента Румен Радев Започна протестът в подкрепа на президента Радев Пред президентството се събират хора за нов протест срещу правителството Радев поиска оставката на началника на НСО (Видео) Радев: Не на страха! Ще си върнем България!

 

Държавният глава удостои игумена на манастира архимандрит Амвросий с орден „Стара планина“ първа степен за неговите заслуги за укрепване на православното духовенство в Света гора и развитие на българо-гръцките отношения.

 

Архимандрит Амвросий е игумен от 1997 г. и има огромен принос за запазване на българския характер на манастира „Св. Великомъченик Георги Зограф“, обновяване на манастирския комплекс, опазване на културно-историческото наследство, развитието на манастирската библиотека и привличането на поклонници.

 

Манастирът има значима роля и за организирането, финансирането и обучението на българските деца в неделното училище в град Солун.

В тържественото отбелязване на празника на Зографския манастир участваха и Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, представителят на правителството на Република Гърция за Света гора губернаторът Костис Димчас и стотици поклонници.

E79 News
Тагове:

Коментари: