.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.11.2019 14:29

Коментари 0 / Видяна 738

Бисер Петков: Темата за изплащането на болничните ще продължи да се дискутирa

Още по темата: Борисов: Специалните сили са войската, на която най-много разчитаме Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес на американския президент Доналд Тръмп за Деня на независимостта на САЩ Премиерът и военният министър на празника на гарнизон Пловдив (ВИДЕО) Премиерът Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб Борисов нареди незабавно спиране на багерите в Рила Борисов отрече да е бил във ВМА заради високо кръвно Премиерът Борисов свика Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването Борисов: В условията на криза от COVID-19 бизнес климатът у нас се подобрява Борисов обсъди Плана за възстановяване на Европа с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел Б. Борисов: Пламен Узунов е „най-чистият“ съветник

 

Според министър Бисер Петков предложението плащането на първия ден от болничния да не се поема от работодателите ще продължи да се дискутира.

 

Той коментира ситуацията пред журналисти в Елена и заяви, че има още възможности да се търси решение, като едно от тях, примерно е да се намали броят на дните, които личните лекари разписват като болнични.

 

Сега този брой е 14 дни, но може да се ограничи до седем, посочи министърът.

 

Според него проблемът с болничните съществува много отдавна, затова и бизнесът преди месеци е организирал дискусия, посветена на темата, като предложението тогава е било да не се изплащат първите три дни от болничния.

 

Петков подчерта, че решението за болничните е възможно решение, но има и още комплексни мерки, свързани със засилването на контрола, без засягане на правата на осигурените лица.

 

Министър Бисер Петков отбеляза, че Министерството на труда и социалната политика е заявило в проектобюджета увеличение на заплатите на работещите в Агенцията за социално подпомагане с 15 процента.

 

Той изрази надежда това предложение да бъде одобрено от бюджетната комисия между двете четения, за да спадне напрежението и да не се стига до протестни действия от страна на служителите.

 

Той подчерта, че това е една от формите да бъдат мотивирани хората да работят в социалната сфера и да се ограничи текучеството в системата.

 

В балканската община Елена министърът на труда и социалната политика беше гост на традиционния празник на Еленския бут.

E79 News
Тагове:

Коментари: