.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.11.2019 13:56

Коментари 0 / Видяна 440

Ефектът от промяната в болничните: Работещите ще пестят от осигуровки

Още по темата: През декември може да сменим личния си лекар Само 2 са потвърдените случаи на Хепатит А в Пиринско Няма риск от затваряне на други отделения в столичната детска болница БЛС обяви причината за смъртта на 3-годишния Алекс Пневмонията, убила 3-годишния Алекс, покосила и ученичката от Враца? 12 нови случая на морбили в Пазарджишко Два случая на деца болни от хепатит А в Благоевград От днес започват безплатните прегледи за туберкулоза в цялата страна Прекомерната употреба на антибиотици крие все по-голям риск Половин час бързо ходене дневно може да предпази от диабет

 

Синдикатите предупреждават - ако управляващите не се откажат от идеята първият ден от болничните да не се плаща, работещите ще започнат да търсят начини да си спестяват от осигуровките, съобщава bTV.

 

Работодателите пък се разделиха в позициите си трябва ли или не трябва да се покриват дните в които служителите боледуват, както и кой да го прави - бизнесът или държавата, която така или иначе прибира осигуровките.

 

Проверка на телевизията показва, че служителите с ниски заплати взимат много по-често болнични, отколкото високо платените.

 

"Когато ние променяме спешно и бързо условията за социално осигурителните плащания, няма как да обясним на хората защо трябва да продължат да плащат. Ако искаш да прекратиш някакви злоупотреби в една система, то налагаш контрол, а не ограничаваш права които са дължими”, смята Ваня Григорова от КТ "Подкрепа”. 

 

"Всъщност порядъчните хора ще спечелят от тази мярка. От тази мярка ще загубят тези които лъжат, крадат, симулират а другите им изработват възнагражденията, докато те са на плажа или си прибират овощната градина, каза Васил Велев - АИКБ.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 09.12.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.32 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN