.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.11.2019 12:37

Коментари 0 / Видяна 400

Красимир Каракачанов: Има злоупотреби с болничните

 

Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за болничните, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в предаването "Тази събота" по bTV.

 

"Имахме други предложения – като това минималната пенсия да стане 250 лв., второто – три поредни години ще се отделят по 70 млн. лева всяка година за изграждане на нови детски градини.

 

Трето – таксите за детските градини от 4 г. възраст на децата нагоре, на хората със средни и ниски доходи, ще отпаднат. Това е важното, което трябваше да се отбележи", каза Красимир Каракачанов, който е лидер на ВМРО.

 

"3 пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници”, попита Каракачанов.

 

"2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн. , а 2018 година са над 18 милиона.

 

Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има злоупотреба. Факт е, че това се обсъжда със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се за какво да се заядем, но има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги плаща", каза още Каракачанов.

 

Той обаче уточни, че мярката няма да засяга родители, които гледат деца или хора претърпели катастрофа или трудова злополука.

 

По повод последния инцидент с правителствения „Фалкон” вицепремиерът Каракачанов отбеляза, че ако се купи нов самолет ще има негативна реакция към правителството.

 

Изключително рядко се използват самолетите на правителствения авиотряд – само, когато пътува по-голяма делегация. „Аз лично смятам, че правителствен самолет отдавна трябваше да се купи, но такива са обществените настроения”, каза още Каракачанов.

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в Плевен, където ще бъде открит паметника на 9-та пехотна плевенска дивизия.

 

Мемориалът е първият от такъв мащаб, издиган през последните 75 години и е посветен на една от най-големите победи на Българската армия през Първата световна война - битката при Дойран. Красимир Каракачанов е патрон на инициативата за изграждането на паметника.

 

"Този паметник е за тези, които загинаха за българския национален идеал", заяви Каракачанов. Той  самият е участвал с лични средства за изграждането на паметника – превел е една заплата като министър на отбраната.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN