.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.11.2019 17:55

Коментари 2 / Видяна 1562

Започва кампания по премахване на старите автомобили в Благоевград

 

В Благоевград общината започва кампания по премахване на стари автомобили. Идеята е да се реши проблемът с паркирането както в централната градска част, така и в кварталите.

 

Проблемът с паркирането в общината е наистина сериозен не само в централната градска част, но и в кварталите, особено в улиците, които не попадат в обхвата на "Синята зона".

 

Комисия от общински служители извършва оглед и преценява кои автомобили трябва да бъдат премахнати. А собствениците им имат срок от три месеца, за да освободят доброволно място за паркиране.

 

Антон Ковачев, община Благоевград: В такава категория попадат автомобилите, които са изоставени от собствениците и които нямат технически преглед повече от две години, а също са с премахната регистрация.На автомобила се залепва стикер с предупреждение в срок до три месеца собственикът да го премести от заетото място доброволно. В противен случай се съставя комисия, която го репатрира до мястото на разкомплектоване.

 

От общината казаха, че автомобили, които не се използват, ще бъдат премахвани и от селата. Жители на Благоевград одобряват инициативата, но според тях трябва да се изградят повече паркинги, за да се реши проблемът.

 

От общината обясниха, че трудно успяват да наложат парична санкция на собствениците на стари автомобили, защото голяма част от тях са в чужбина и не могат да бъдат открити.

 

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: