.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.11.2019 15:53

Коментари 0 / Видяна 830

Най-опасните методи за отслабване

Още по темата: Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград Продължава бумът на морбили в Пернишко Баба Иванка с успешна операция от инсулт в условия на пандемия (Видео) Прекаленото миене на ръце може да бъде опасно Кои са най-опасните храни за сърцето СЗО препоръча отказ от тютюнопушенето заради пандемията

 

В битката с килограмите жените често прибягват до някои нездравословни методи за отслабване и сериозно могат да навредят на здравето си.

 

Ето кои са най-често срещаните и най-опасни методи за сваляне на килограми:

 

Гладуване

 

Липсата на храна е заплаха за тялото ни. Затова то пуска в ход програмите за натрупване на колкото се може повече мазнини.

 

Гладуването кара тялото да забавя жизнените си процеси, включително и метаболизма. Защото знае, че скоро храна няма да има. А драстичното намаляване на калориите може да доведе до загуба на мускулна маса и да причини сериозни рискове за здравето. Да, можем да свалим килограми, но те се връщат много бързо.

 

Разбира се, има лечебно гладуване, но то трябва да е под лекарски контрол.

 

Детоксикация

 

Много звезди правят детоксикация, спа процедури и различни методи за прочистване. Въпреки голямата популярност на пречистващите диети, те не са необходими на организма, нито са научно обосновани.

 

Организмът на всеки човек сам се пречиства от токсините, чрез органите и имунната система. Нямате нужда от детоксикиращи диети, а трябва да подбирайте по-внимателно с какво се храните, да пиете повече вода и хапвайте повече храни с високо съдържание на фибри.

 

Отслабване с хапчета

 

Има жени, които прибягват до хапчетата за отслабване, след като са пробвали различни диети. Но тези хапчета не са безопасни и могат да доведат до сериозни проблеми със здравето. Повечето от тях съдържат диуретици, които водят до дехидратация и електролитен дисбаланс на организма.

E79 News
Тагове:

Коментари: