.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.11.2019 15:44

Коментари 0 / Видяна 358

Бизнесът: Ако се ограничат безобразията с болничните, ще имаме 1 млрд. БВП повече

Още по темата: 60 390 души са поискали да си сменят пенсионния фонд през третото тримесечие През 2019 г. има повече кандидати за инженери, учители и лекари за сметка на юристи Славянка Симитчийска:”Работодателят често не изплаща това, което е било договорено устно” Продължава да се покачва цената на свинското месо Повишиха кредитния рейтинг на България КНСБ настоя за мерки срещу тормоза на работното място Намаляват тютюнопроизводителите в Благоевградско Синдикатите започват спешен анализ на болничните 126 200 000 кг преработено грозде, виното ще е около 90 820 000 литра за 2019 г. КНСБ: Периодът, в който работодателите в ЕС изплащат болнични, е между 2 и 30 дни

 

„Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до ограничаване на кражбите и до увеличаване на доходите на хората. Когато не крадеш от колегата си, това което той е изработил – ще го получи в пълен размер.

 

Второ, ще се произведе много повече”. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев пред NOVA относно предложението първият ден от болничния да е за сметка на работника.

 

„Наполовина ако се ограничат тези безобразия ще имаме 1 млрд. БВП повече и 300 млн. повече за заплати. Работникът ще получи четирикратно повече, отколкото ще загуби за този един ден”, каза още той.

 

„В това разсъждение със сигурност има и верни елементи, но то има една сериозна слабост. Тя е, че според това предложение всички болнични са фалшиви. Иначе, че има такива – няма съмнение”, коментира президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

 

„Синдикатите трябва да решат кого защитават – дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с фалшив болничен или тези, които са коректни, съзнателни и идват на работа”, посочи Велев.

 

„Средният болничен догодина ще бъде 35 лв. Средно един човек веднъж няма да ги получи и средно един човек ще получи 136 лв. повече от това, че ще се работи и от това, че няма да го окрадат други, които се правят на болни. Това са сметките”, каза още той.

 

„Виновни са тези, които издават фалшиви болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася такъв фалшив лист. Нека помислим как да накажем тези хора. Защо трябва да наказваме някой, който не е виновен за това?”, коментира Манолов.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN