.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.11.2019 13:10

Коментари 0 / Видяна 722

9-годишно мече ще бъде преместено в парк „Белица“

Още по темата: Минералният плаж в с.Баня отвори врати Нападнаха горски служители в Разлог Кметът Герчев забрани засега дефилето на абитуриентите в Разлог 75-годишна бизнесдама започва строителство на ваканционен мегакомплекс край Разлог В Разлог плетоха на открито В Разлог плетоха на открито Нови 11 работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Разлог“ Музеят в Разлог с нови три проекта Разлог ще почетат паметта на Ботев Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев дари книги на библиотеките в Банско и Добринище

 

Нов дом за 9-годишно мече от Софийския зоопарк.

 

Веско е роден във Варненския зоопарк, но бил преместен в София. От днес постоянният му дом  ще е паркът за танцуващи мечки в „Белица“.

 

Историята започва преди 9 г., когато във Варненския зоопарк се появяват на бял свят две мечета, но не са имали условия да ги гледат. Затова ги транспортират в спасителен център в Столичния зоопарк.

 

Едното мече намира своя нов дом в зоопарк в Унгария, а другото е трябвало да бъде транспортирано в азиатски зоопарк.

 

За нещастие, плъзва епидемия и така транспортирането не се е осъществило. Веско е живял 8 г. в Столичния зоопарк. Мечето има поведенчески и физически отклонения – слабо е, леко прегърбено и не се знае на този етап дали това е генетичен проблем.

 

От „Четири лапи“ водят преговори повече от 4 г., за да вземат мечето при тях в „Белица“ и това е на път да се осъществи. Веско беше упоен и ще му бъдат направени всички възможни изследвания – скенер, ехограф.

 

След това ще тръгне към „Белица“, където ще бъде поставено в изолирано помещение, за да може да свикне с обстановката.

 

Не се очаква Веско да заспи зимен сън, но от „Четири лапи“ се надяват мечето да се чувства много по-добре, защото ще бъде поставено в по-широко помещение, за разлика от това, в което е живяло в столичния зоопарк. 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN