.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.11.2019 11:20

Коментари 0 / Видяна 264

ЕС съди Великобритания заради отказа да предложи кандидат за еврокомисар

Още по темата: Страните от ЕС не постигнаха съгласие за 7-годишната бюджетна рамка ЕП затвори петицията срещу изграждането на АМ „Струма“ край Кресна Европа първа в света обяви „извънредно положение“ във връзка с промените в климата Новата ЕК, начело с първата жена председател, стартира мандата си днес Очаква се превишение на приходите над разходите с 1072,2 млн. лв. Одобриха Бюджет 2020 на Европейския съюз ЕП одобри състава на новата Европейска комисия Европол: Български и румънски превозвачи участват в наркоразпространението Започва общоевропейска кампания за опазване на пчелите и природата 4 млрд. лева евросредства очаква България през 2020 г.

 

ЕС стартира съдебно дело срещу Лондон за отказа да назначи кандидат за комисар, въпреки отлагането на Брекзит, което държи Великобритания в блока, съобщи БТА.

 

Европейската комисия, изпълнителната власт на ЕС „изпрати официално писмо до Обединеното кралство за нарушаване на задълженията си по договора с ЕС, като не предложи кандидат за поста еврокомисар“, се казва в изявление.

 

Този ход, известен на европейски жаргон като процедура за нарушение, е начало на дълъг процес, включващ няколко предупреждения, но това в крайна сметка може да доведе до присъда срещу Великобритания от най-висшия съд в ЕС за принудително изпълнение.

 

Урсула фон дер Лайен е писала два пъти до министър-председателя Борис Джонсън, призовавайки го да назначи комисар.

 

Бившият министър на отбраната на Германия се надяваше да оглави 28-членния екип от висши служители на всяка от страните-членки на ЕС навреме, за да може нейната комисия да встъпи в длъжност на 1 декември.

 

Но Лондон уведоми ЕС в сряда след много закъснение, че няма да определи британски член на своя най-висш екип преди парламентарните избори на 12 декември.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN