.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.11.2019 11:16

Коментари 0 / Видяна 310

Италия ще обяви извънредно положение заради Венеция

Още по темата: Пресъхна най-големият водопад в Африка Мъгли днес и утре, затопля се чувствително от събота Снегът в Смолянско остави три села без ток 608 снегопочистващи машини работят към момента в цялата страна С 2019 година завършва най-топлото десетилетие, регистрирано някога Тайфун вилнее на Филипините Привечер, на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг Скоростта на ветровете се увеличава Бурите във Франция отнеха живота на 5 души Синоптик посочи на коя дата ще падне първият голям сняг

 

Италианското правителство се готви да обяви извънредно положение заради катастрофалното наводнение във Венеция, предадоха световните агенции.

 

Вчера италианският премиер Джузепе Конте беше в пострадалия град и каза, че извънредното положение ще бъде обявено на заседание на министерския съвет, насрочено за днес. На него ще бъдат взети и първи спешни мерки за справяне с кризисната ситуация.

 

Днес във Венеция времето отново хубаво и 50 000-те жители на историческия център се възползваха от него, за да изнесат навън покъщнината и стоките си и да се опитат да изсушат жилищата и магазините си.

 

Високата вода, регистрирана днес в града, е 1,13 метра. Във вторник вечерта в пика на наводнението тя беше 1,87 сантиметра.

 

Туристите днес се забавляваха да крачат из площад Сан Марко с разноцветни гумени и полиетиленови ботуши. Някои дори пиеха кафенето си с крака във водата в няколкото отворени ресторанти и барове.

 

На 26 ноември ще се събере специална комисия за Венеция, която ще обсъжда как в общ план да се реши проблемът с града.

 

Тогава ще се говори и за план круизните кораби да заобикалят историческия център и за мегапроекта Мойсей, предназначен да защити Венецианската лагуна от наводненията.

 

Щетите от сегашното наводнение се оценяват на стотици милиони евро.

 

След като правителството обяви извънредно положение веднага ще бъдат изплатени по 5000 евро на пострадалите физически лица и по 20 000 евро на пострадалите юридически лица.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN