.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.11.2019 16:15

Коментари 0 / Видяна 1674

Оранжерия за производство на зеленчуци разгледаха ученици от Сандански по кампанията „Супер Фермер“

Още по темата: Старият конак в Мелник се нуждае от спешен ремонт Людмила Зойкова поема ресор финанси в община Сандански Първи арести в Сандански! Шестима зад решетките Какво се случва в Сандански? Над 10 коли на жандармерията пред сградата на полицията в града Община Сандански отбеляза Международния ден на хората с увреждания Сандански грейва на 5 декември Община Сандански кандидатства по проект за „Рехабилитация и модернизация на уличното осветление“ Андон Ризов е новият председател на ОбС - Сандански Движението по АМ "Струма" в района на Сандански се осъществява с повишено внимание Хирурзите от санданската болница отстраниха 10 кг тумор на жена

 

Стопанство за производство на производство оранжерийни зеленчуци в с. Лешница, Област Благоевград посетиха ученици от Земеделска професионална гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязов“, гр. Сандански.

 

Те от XI клас и учат в направление – Агроекология. Събитието е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите, организирана в партньорство с Министерство на образованието и науката (МОН), която се провежда под надслов: „Супер фермер“.

 

Собственичката се занимава с отглеждането на домати, краставици и салати. Тя е бенефициент по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Инвестицията по проекта е на стойност 29 337 лв., като собственичката е закупила техника.

 

Учениците имаха възможност да се включат в прибирането на продукция. Те се запознаха и с основните дейности по етапите при развитието на земеделските култури, като торене, изискванията към климатичните и почвените условия.

 

Инициативата има за цел да подкрепи младите хора, като им  се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна и да осъществи връзка между учениците и бизнеса.

 

Кампанията съвпада с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN