.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.11.2019 12:40

Коментари 0 / Видяна 290

Шофиране през зимата: Кои са най-честите грешки

Още по темата: МВР установи 37 582 нарушения на скоростните режими Проф. Олег Асенов: Няма причини за отлагане на тол системата Проходими при зимни условия са пътищата в Благоевградска област Нормално натоварен е трафикът на граничните пунктове „Кулата“ и „Илинден“ АПИ обяви правилата за партньорите ѝ в събиране на тол такси Шофьор опита да подкупи полицаи, задържаха го Интензивен за товарните автомобили е трафикът на ГКПП „Кулата“ и в двете посоки Почистени и опесъчени са пътните настилки по високите части в Област Благоевград Отпада ограничението за МПС над 12 тона през проход "Предел" Затварят прохода Троян-Кърнаре за автомобили над 12 тона

 

През зимата всяка сутрин отделяме поне 10 минути за подготовка на автомобила. Запотяването на стъклата на колата е проблем, с който се сблъскват шофьорите при температурни разлики.

 

“Преди да потеглим на път през зимата – важно е да се махне снегът от колата. Автомобилът се изчиства от всички страни, както и от покрива, тъй като е предпоставка за ПТП.

 

Трябва да се махне ледът от страничните стъкла и огледала. Трябва  да имаме зимни гуми с поне 4 мм грайфер. Важно е как в годините се съхраняват гумите”, посочи Теодор Янков, управител на автосервиз.

 

По думите на специалиста, при едно стартиране на двигателя акумулаторът му трябват около 15 км, за да възвърне студения старт, който е направил сутрин. Хубаво е да не караме автомобилите през зимно време на къси разстояния.

 

“Когато се качим сутрин в автомобила, е важно да дадем на контакт. Да изчакаме лампите в автомобила да светнат. Електролитите се раздвижват и съответно студения старт ще бъде по-лесен за вас. Да не въртим ключа веднага”, уточни Янков.

 

По думите му халогенните фарове за мъгла са от съществено значение също. Хубаво било чистачките вечер да се вдигат, за да не залепват за стъклото и да избегнем скъсване.

 

“Вътре в колата – да не се качваме с влажни дрехи в автомобила, отоплителната система трябва да е изрядна, кабинният филтър да се сменя на определено време.

 

Много е важно въздухът да не върти вътре от климатроника, а да взлиза свеж, за да не се получава запотяване”, посочи още той за Bulgaria ON AIR.

 

“Грижата за автомобила и това как ние му обръщаме внимание е особено важно, завърши Теодор Янков.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN